Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bu meslekte 25 yılı geçtim, hatta daha fazla da olabilir. Neyse yıllar o kadar da önemli değil. Bir iki gün ara verdim yazılara. O sırada hiç bakmadım bizim cenahtaki olaylara.
Sonra sitelere girdim, “kim, kime ne demiş” görmek amacıyla. “Yavuz Semerci, hasta yatağından cevap verdi” diye bir haber gördüm. Sonra Ahmet Hakan yine bıraktığım gibi millete cevap yetiştiriyor. Reha Muhtar’ın ikizlerinin annesi duygulu bir mektup yazmış, köşesine taşımış o da. Tuğçe Tatari arada bir oltaya takılıyor anlaşılan, Mazhar Alanson’a tazminat ödeyecekmiş. E, arada olur böyle tabii ki!

Bikini olayı
FOX TV’nin yaramaz çocuğu Ömür Varol’un bizlere kazandırdığı Pelin Suade, resmen Okan Bayülgen’i oltaya getirmiş. “Porno mu erotik mi?” diye garip bir tartışma var.
RTÜK üyesi olmuş Bayülgen! Ciddi ciddi takılıyorlar bu hanıma. Yeni keşfettiler anlaşılan! Ömür Varol kıs kıs gülüyordur. Bir de ciddi ciddi röportaj yapmışlar Pelin Hanım’la. Trajikomik bir hal var ortada. Bu da tabii ki Pelin Hanım’a yarar.
Bikini denince son zamanlarda gördüğüm kadarıyla akla Habertürk’ün vitrin ismi Saba Tümer geliyor. Bikinili görüntüleri çıkmış. Şahsen ben bakmadım. Sadece bir haberde yer alan, küçük resmini gördüm.
Cengiz Semercioğlu da bikini giydikleri  taktirde “olay yaratacak” televizyon yüzlerini (daha çok CNN Türk ve NTV) yazmış. Böyle bir merak yoktu. Ama Saba Tümer’den sonra televizyonlarımızın sunucu ve spikerlerinin de “bikini ile yananlar” listesine girebileceğini söyleyebilirim. Bizim de bütün derdimiz buydu zaten. Bakalım bu merakı kim giderecek?

3. Boğaz Köprüsü ve CNN Türk
Tabii oldukça ilginç bir durum oldu. CNN Türk, “Yeni boğaz köprüsü yolunu bulduk” haberi yaptı. Ulaştırma Bakanlığı “Yok, o zaten 16 yıldır yapılan yol” dedi. Ulaştırma Bakanı sır gibi saklıyor, amaç rantı önlemek. Bu nasıl olacaksa. Sonra haberde, yolda çalışan işçiler “3. köprü yolu” diyorlardı. Meğer 16 yıldır yapılan yolmuş! Bu da ayrı bir garabet. 16 yıldır yol yapılıyor, işe başlayanın torunu olmuştur; kimsenin haberi yok. Neyse arsa spekülatörlerinin gözler fıldır fıldır, onlar bunun sırrını mutlaka çözerler!

Rakı, balık, peynir üçlüsü yok
İçki içmesini bilmeyen, hayatında bu üçlünün tadını tatmamışların aldığı bir karar, içki reklamlarına gelen kısıtlamalar. Önce de yazdım. Bu durumda dizilerde de artık bu sahneler olmayacak. Çünkü “gizli reklama” girecek. Benim simgem “Son Bahar” dizisinin kaptanı. Hani küçük teknesinde demleniyor ya. Bundan böyle zor demlenir.