A Harfiyle Başlayan Atasözleri Aç Ayı Oynamaz

Aç Ayı Oynamaz

21.04.2020 - 18:24 | Son Güncellenme:

Atasözleri dilimizde çok önemli bir yede olan ve öğüt veren sözlerdir. Günlük hayatta atasözleri çok sık kullanıldığı için anlamı merak edilmektedir. Atasözleri anlamı TDK sözlüklerinde bulunmaktadır. Aç ayı oynamaz atasözünün konusu nedir? Aç ayı oynamaz atasözünün anlamı nedir? Sizlere bu konuyu kısaca derledik.

Aç Ayı Oynamaz

Aç ayı oynamaz atasözü cümle içerisinde sık kullanıldığı için anlamı merak uyandırmaktadır. Bu atasözünün anlamı tüm varlıklar aç iken bir işlevi yerine getiremeyeceği manasını taşımaktadır.

Aç Ayı Oynamaz Atasözünün Anlamı Nedir?

Atasözleri geçmişten günümüze kadar gelen, uzun deneyimlerden yararlanılarak kısa öğütler veren ve ortak kullanılan kalıplaşmış sözlerdir. Dilimizde sav ve irsal-i mesel olarak da adlandırılmaktadır. Aç ayı oynamaz atasözünün anlamı ise hayvanlar veya insanların aç iken bir işlevi veya görevi yerine getiremeyeceği, doyurulması gerektiği ve böylece işlevlerinin yerine getirilebileceği anlamına gelmektedir.

Aç Ayı Oynamaz Atasözü Kısaca Nedir?

Aç ayı oynamaz atasözü günlük hayatta çok sık kullandığımız bir atasözüdür. Anlamı ise varlıkların aç iken hiçbir işlevlerini yerine getiremeyeceği, karnı doyduktan sonra işlevlerin yerine gelebileceği anlamına gelmektedir.

Yazarlar