A Harfiyle Başlayan Atasözleri Ağaca Balta Vurmuşlar Sapı Bedenimden Demiş

Ağaca Balta Vurmuşlar Sapı Bedenimden Demiş

28.11.2020 - 03:23 | Son Güncellenme:

Atasözleri geçmişte söylenmiş olan günümüzde de hala sıklıkla kullanılmakta olan sözcüklerdir. Özellikle kullanım alanı ve anlamı bakımından oldukça önemli bir etkiye sahip olmaktadır. Bu nedenle atasözlerinin anlamını öğrenebilir ve günlük hayatta bütün diyaloglarda kullanım sağlayabilirsiniz. Ağaca balta vurmuşlar sapı bedenimden demiş atasözünün anlamı nedir? (TDK), açıklaması ve konusu nedir? Gibi cevabı merak edilen soruları sizler için derledik.

Ağaca Balta Vurmuşlar Sapı Bedenimden Demiş

Atasözleri öğüt verici, bilgilendirici ve anlamlı sözcüklerdir. Kalıplaşmış sözcüklerden oluşan atasözlerinin günümüzde yeri ve önemi oldukça büyüktür. Bu atasözlerinden birisi de ' Ağaca Balta Sapı Vurmuşlar Sağı Bedenimden Demiş ' cümlesidir.

Ağaca Balta Vurmuşlar Sapı Bedenimden Demiş Atasözünün Anlamı Ne Demektir?

Bazı durumlarda bizim yetiştirdiğimiz ya da yakın olduğumuz, onlar için çaba gösterip emek harcadığımız kimseler tarafından darbe ve zarar görürüz. Bu durum bu atasözünü net bir şekilde açıklamaktadır.

Ağaca Balta Vurmuşlar Sapı Bedenimden Demiş Kısaca Atasözünün Açılaması

Bu atasözünün açıklaması ise; Yakın hissedilen kişiler tarafından kötülük gelirse bu beklenmedik bir durum olacaktır ve bu kötülük gören insana ağır gelmesi demektir.