M Harfiyle Başlayan Atasözleri Mum Dibine Işık Vermez

Mum Dibine Işık Vermez

21.04.2020 - 18:17 | Son Güncellenme:

Atasözleri dilimizde çok sık kullanılan sözlerdir. Anlam bakımından eğitici ve öğüt verisi sözlerden oluşmaktadır. Atasözlerinin anlamları ise TDK sözlüklerinde bulunmaktadır. Peki Mum dibine ışık vermez atasözünün konusu nedir? Mum dibine ışık vermez atasözünün anlamı nedir? Sizlere detayları ile derledik.

Mum Dibine Işık Vermez

Dilimizde çok sayıda atasözü bulunmaktadır. İnsanlar tarafından her bir atasözünün anlamı merak konusudur. Mum dibine ışık vermez atasözünün anlamı ise etrafına ışık saçan mumun dibini aydınlatmadığı anlamı taşımaktadır. Mum gibi insanlar da uzaktaki kişilere sağladıkları yarar gibi kendi çevrelerine sağlayamazlar. 

Haberin Devamı

Mum Dibine Işık Vermez Atasözünün Anlamı Nedir?

Atasözleri eski zamanlardan günümüze kadar gelmiş ve söyleyeni belli olmayan öğüt verici sözlerdir. Bu atasözlerinden birisi ise Mum dibine ışık vermez atasözüdür. Mum dibine ışık vermez atasözünün anlamı aşağıda belirtilmiştir.

- Konumu ve yapısı gereği ışık saçan mum, kendi dibini aydınlatamaz. Güçlü kişiler de uzaktaki kişileri çokça kollayıp yardım ettikleri kadar kendi yakınlarına yarar sağlayamazlar. Bunun sebebi o kişilerin her şeyden önce çıkarlarını düşünen insanlar olmaktan uzaktırlar.