P Harfiyle Başlayan Atasözleri Perşembenin Gelişi Çarşambadan Bellidir

Perşembenin Gelişi Çarşambadan Bellidir

28.11.2020 - 06:20 | Son Güncellenme:

Cümle yapısı açısından çok bilinen ancak anlamı tam olarak bilinmeyen perşembenin gelişi çarşambadan bellidir atasözü, birçok kişinin de merak ettiği cümleler içerisinde geliyor. Peki, perşembenin gelişi çarşambadan bellidir atasözünün anlamı ne demek? İşte bu konu hakkında merak edilenler.

Perşembenin Gelişi Çarşambadan Bellidir

Özellikle herhangi bir iş üzerinde gelecek hakkında bilgi veren bir atasözü olarak da perşembenin gelişi çarşambadan bellidir cümlesi kullanılır. Günümüzde yaygın olarak kullanılan ve sevilen atasözlerinden biridir.

Perşembe’nin Gelişi Çarşamba’dan Bellidir Atasözünün Anlamı Ne Demek?

Herhangi bir iş, bir durum ya da bir olayın gidişatından nasıl son bulacağı anlaşılır. Bu iş veya durumu incelemek suretiyle daha ileriki dönemde nasıl bir durum ortaya çıkaracağı az çok tespit edilir. Böyle durumlarda da perşembenin gelişi çarşambadan bellidir atasözü kullanılır.

Kısaca Atasözü Açıklaması

Yaygın olarak özlü sözler olarak da bilinen atasözleri, yüz yıllardan günümüze ulaşmış anonim cümlelerdir. Belli bir tecrübe ve deneyime dayalı olarak, ataların bıraktığı yargılar doğrultusunda düşünce ve bir fikir benimsemiş cümleler olarak da nitelemek mümkün. Aynı zamanda eğitici ve öğretici bir yanı da bulunuyor.