Bulmacalar Başkenti Kampala Olan Afrika Ülkesi Hangisidir? Bulmaca Sorusunun Cevabı

Başkenti Kampala Olan Afrika Ülkesi Hangisidir? Bulmaca Sorusunun Cevabı

30.10.2021 - 01:42 | Son Güncellenme:

Başkenti Kampala olan Afrika ülkesi; Uganda’dır. Kampala başkent olması dolayısıyla ülkenin merkezinde en büyük şehir olarak yer almaktadır. Başkenti Kampala olan Afrika ülkesi hangisidir tüm detayları ile derledik.

Başkenti Kampala Olan Afrika Ülkesi Hangisidir Bulmaca Sorusunun Cevabı

Başkenti Kampala olan ülke Uganda’nın en büyük şehri olarak da bilinmektedir. Uganda bununla kalmayıp Afrika kıtasının 31. En Büyük ülkesidir. Ülkenin finans ve ticaret merkezi Kampala, yüksek konforlu otelleri ve tarihi önemiyle dikkatleri üzerinde toplamaktadır.

Başkenti Kampala Olan Afrika Ülkesi Hangisidir?

Başkenti Kampala olarak bilinen Afrika ülkesi Uganda’dır. Uganda kıtanın en büyük ülkeleri arasında ön sıralarda yer almaktadır. Uganda Cumhuriyetle yönetilmekte ve dört bölgeye ayrılmaktadır.

Bulmaca Sorusunun cevabı

Kampala’nın başkent olduğu Afrika ülkesi hangisidir? Bulmaca sorusunun cevabı; UGANDA’dır. Tarihi ve kültürel yapısı bakımından zengin bir şehirdir. Uganda, Buganda Krallığı bulunan, Beyaz Nil Nehri’yle tanınmaktadır. Turizm şehri ve ülkesi olarak ön planda tutulmaktadır. Kampala’ da en yaygın yemekler; bir tür muz yahnisi olarak bilinen Matoke, güveç vb. yemekler ve püre olarak kullanılan tatlı patates, geleneksel yemekler arasında bulunan Ugali, mısır ve manyok karışımı bir püredir. Yemek listesine mutlaka eklenmesi gereken, kraliyet yemeği sayılan Luwombo olarak tanınmaktadır.