Ebeveyn Çocuklarda okula hazırlık

Çocuklarda okula hazırlık

09.09.2015 - 10:47 | Son Güncellenme:

Yeni eğitim-öğretim yılı geldi kapıyı çaldı. Uzmanlar çocuklarında dikkat eksikliği, öğrenme güçlüğü, öfke patlamaları, hiperaktivite gibi belirtiler olan ebeveynleri uyarıyor.

Çocuklarda okula hazırlık

Dr. Aydın Duygu; “Çocuklarınızın amino asit analizine mutlaka baktırın. Vitamin ve mineraller gibi vücudun olmazsa olmazları olan amino asitler eksik veya fazla çıkabilir. Bu durum çocukların okul başarısını ciddi şekilde etkileyebilir” dedi.

Haberin Devamı

Okulların açılması ile yoğun bir döneme girecek olan çocukların davranış ve performanslarını etkileyen en önemli unsurların başında beslenme geliyor. Bu dönemde fiziksel ve zihinsel gelişim için besin kaynaklarına duyulan ihtiyacın en üst seviyede olduğunu belirten Medical Corner Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Aydın Duygu; “Sınav vespor gibi strese neden olan aktivitelerde vücut enerji ve bazı besin öğelerine normalden daha fazla ihtiyaç duyuyor. Akademik ve sportif faaliyetlerde başarının arkasındaki en belirleyici unsur besinlerin ve gerekiyorsa desteklerin uygun oranda alınması” diyor.

Fiziksel ve zihinsel performansın temelini doğru beslenmenin oluşturduğunu söyleyen Dr. Duygu; “Beslenme durumunu ve de sağlık risklerini amino asit analizi en üst düzeyde teşhis ediyor. Uygulanan foX test, çocuğunuzun mevcut fiziksel durumunu ve psikolojik sorunların biyokimyasal nedenlerini test ettiği gibi çocuğunuzu tehdit eden riskleri de çok önceden ortaya koyuyor” diyor.

Haberin Devamı

Beslenmeyle elde edilen enerji ve vücut için zorunlu gıda maddeleri (vitamin, mineral, temel yağ asitleri, temel amino asitler) yeterli ve ideal oranlarda temin edildiğinde hem fiziksel gelişim hem de psikolojik durum normal sınırlar içinde oluyor. Eksik, fazla veya ideal oranlarda olmadığında ise çocukluk çağında hem gelişimsel hem de psikolojik birçok farklı sorun gözlenebiliyor.

Amino asitler vücudun yapı taşları

Fiziksel veya davranışsal tüm sorunların sebebi; büyüme ve gelişmeyi sağlayan, psikolojik durumu dengeleyip performansı en üst seviyede tutan besin öğelerinde eksilmeler, artmalar veya ideal oranlardan sapmadır.. Vitamin ve minerallerin genelde iyi bilindiği için sıkça incelenip takviye edildiğini vurgulayan Dr. Duygu; “Ancak tüm fiziksel ve zihinsel fonksiyonların asıl yapı taşını amino asitler oluşturu. ,Vitamin ve mineraller amino asit metabolizmasında kofaktör (yardımcı ) rol üstleniyor” şeklinde ifade ediyor.

Tüm tahlilleri normal olduğu halde; Neden çocuğumun gelişimi iyi değil, büyümüyor? Neden kilo alıyor? Neden derslerinde başarılı değil? Neden öğrenme zorluğu çekiyor? Neden yerinde duramıyor, dikkatini toparlayamıyor? Neden kötü alışkanlıklara meyil ediyor? Neden sürekli öfkeli veya neden sürekli dalgın ve durgun? diyorsanız tüm bu sorunların temelini oluşturan amino asitlerin analizini yaptırmanız öneriliyor.

Haberin Devamı

Okul dönemi çocuklarda sık gözlenen fiziksel ve davranışsal sorunlar nelerdir?

Atıştırmalar, abur cubur, Ayaküstü (fast food) beslenme

Okul yemeklerinin yenilmemesi

Şişmanlama

Gelişme geriliği

Dikkat eksikliği

Hiperaktivite

Öğrenme güçlüğü

Öfke patlamaları, saldırgan davranışlar

Madde kullanımı