Doğa ve Çocuk Rüzgar nedir? Faydaları ve zararları

Rüzgar nedir? Faydaları ve zararları

29.06.2021 - 17:15 | Son Güncellenme:

Yüksek basınç ve alçak basınç arasında yer değiştiren hava nedeniyle ortaya çıkan olaya rüzgar denirmiş. Basınç farkı nedeniyle oluşan rüzgarlar iki nokta arasındaki basınç eşitlenince dururmuş.

Rüzgar nedir Faydaları ve zararları

Güzel bir bahar gününde piknik yaparken esen rüzgar tadını kaçırabilir ya da sahilde bir kafede oturmuş limonata içerken sürekli saçlarına arkadan vuran bir rüzgar seni kızdırabilir. Bunlar rüzgarın sevmediğin yanları olabilir ama ya uçurtma uçururken? Rüzgar çıksın diye bekler, çıkınca da onu bir güzel uçurursun.

Haberin Devamı

O halde rüzgarın hem iyi hem de kötü özellikleri olabilirmiş değil mi? Gel, birlikte rüzgarın yararlarına ve zararlarına bakalım:

Rüzgarın yararları

-Dev rüzgar güllerini biliyorsun değil mi? İşte onlar rüzgarın onları çevirmesi sonucu doğal yoldan enerji elde eden kaynaklarmış. Dünyanın doğal enerji kaynaklarını tüketmeden böyle bir şey elde etmek paha biçilmez.

-Üstelik düşük maliyetli bir enerji kaynağıymış.

-Az alanlarda yüksek verim elde edilmesi için birebirmiş.

-Denizde yelkenliyle açılan birini görürsen bil ki o rüzgarı çok seviyor. Çünkü rüzgar sayesinde hareket edip enerji harcamadan saatlerce gezebiliyormuş.

Rüzgarın zararları

-Bazı ağaçların dallarını kırabilir, çiçeklere zarar verebilirmiş.

Haberin Devamı

-Kışın don riskini artırırmış.

-Yazın sıcaklarında esen rüzgar cildini kurutup, yakabilirmiş.

-Rüzgar erozyonu denilen olaya neden olabilirmiş.