Geri Dön
EğlenceYazın hazırla kışın tüket! Turşu, reçel, konserve

Yazın hazırla kışın tüket! Turşu, reçel, konserve

Yazın hazırlanılan bazı yiyecekler, kışın taze ve leziz tatlara devam edebilmemiz için önemli. Şimdi sana efsane üçlünün kısa tariflerini vereceğiz.

Yazın hazırla kışın tüket! Turşu, reçel, konserve

Bu tarifleri hazırlarken büyüklerine yardım edebilir, hatta tariflerini onlarla paylaşabilirsin.

Şeftali reçeli

Malzemeler

-1 kg soyulmuş ve doğranmış şeftali

-800 gram şeker

-Yarım tatlı kaşığı tereyağı

-Yarım tatlı kaşığı limon tuzu

Yazın hazırla kışın tüket Turşu, reçel, konserve

Şeftalileri bir tencereye almalı ve şekeri üstüne dökerek 4-5 saat sulanması için bekletmelisin.

Sulanan şeftalileri ocağa koymalı ve pişirirken başında bekleyerek köpüklerini almalısın.

Karışım, koyulaşmaya başlayınca tereyağı ve limon tuzunu eklemeli ve kısa bir süre sonra ocaktan almalısın.

Yazın hazırla kışın tüket Turşu, reçel, konserve


Salatalık turşusu

Kış aylarında bolca tükettiğimiz turşunun tarifine gelince… Öncelikle salatalık turşusu yaparken salatalıkların küçük ve taze olmasına dikkat etmelisin. Şimdi sıra geldi tarife…

1 kg minik salatalık, 1/3 su bardağı kaya tuzu, 1 su bardağı sirke (elma ya da üzüm), 5 su bardağı içme suyu, 1 çay kaşığı limon tuzu. Tüm bunları önceden temizleyip kuruladığım cam bir kavanoza yerleştirmelisin. Kavanoz ağzına kadar dolmalı. Sonra ağzını sıkıca kapatıp yaklaşık 15 gün bekletmelisin. Turşun hazır!

Yazın hazırla kışın tüket Turşu, reçel, konserve

Domates konservesi

-3 kg domates

-1 tatlı kaşığı tuz

-1 tatlı kaşığı toz şeker

-1/2 çay bardağı zeytinyağı

Domatesleri soyup rendele ve tencereye doldur. Üzerine diğer malzemeleri ekleyip kaynat. Kaynayan karışımı kısık ateşte karıştırarak 1,5 saat pişir. Sonra temiz kavanozlara doldur ve sıcakken ağızlarını kapat. Ters çevirerek soğumalarını bekle.