Çocuk ve Kültür & Sanat Tarihe iz bırakan kadınlar: Prenses Diana

Tarihe iz bırakan kadınlar: Prenses Diana

21.12.2021 - 16:18 | Son Güncellenme:

Tarihe iz bırakan kadınların sayısı oldukça fazla. Bu isimler bazen ürettikleri bazen yaşadıkları bazen de varlıklarıyla kendilerinden sonra gelen birçok kişiye ilham oluyor. Bu isimlerden biri de Galler Prensesi Diana.

Tarihe iz bırakan kadınlar: Prenses Diana

Tam ismi Diana Frances Spencer olan prenses, 1 Temmuz 1961 yılında dünyaya gelmiş. İngiltere’nin asil ailelerinden birinin kızı olan ve kraliyete yakın bir yerde büyüyen Diana, anaokulu öğretmeni olarak çalışırken İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in oğluyla nişanlanmış. Masallar gibi bir düğünle evlenen çiftin William ve Harry adında iki oğlu olmuş.

Haberin Devamı

İngiliz kraliyet ailesi üyeleri içerisinde en farklı ve en dikkat çeken kişilerden biri olan Diana, yaptığı hayır işleri ve olaylara yaklaşımıyla dikkat çekmiş. Ayrıca bir moda ikonu olarak giydiği her şey, büyük kitleleri etkilemiş ve yeni moda akımları doğmasına neden olmuş.

İlerleyen yıllarda eşiyle yaşadığı sorunlarla gündeme gelse de hiçbir zaman çizdiği imaj bozulmamış. İngilizlerin ve dünyanın gözünde her zaman prenses olarak kalan Diana, 31 Ağustos 1997 yılında 36 yaşındayken vefat etmiş.