Çocuk Sabah babasıyla boya yapıyor, akşam üniversite sınavına hazırlanıyor! Hayalindeki meslek...

Sabah babasıyla boya yapıyor, akşam üniversite sınavına hazırlanıyor! Hayalindeki meslek...

29.02.2024 - 10:27 | Son Güncellenme:

Aksaray’da yaşayan ve babası Ahmet Mayacı (45) ile boyacılık yapan Esra Mayacı (19) aynı zamanda üniversite sınavlarına hazırlanıyor. Esra Mayacı, ''Akşam evde üniversiteye hazırlanıyorum. Ben okuyup mimar olmak istiyorum ‘dedi.

Sabah babasıyla boya yapıyor, akşam üniversite sınavına hazırlanıyor Hayalindeki meslek...

3 çocuk babası Ahmet Mayacı, 22 yıldır boyacılık yapıyor. Üniversiteye hazırlanan kızı Esra Mayacı da, hem üniversite sınavlarına hazırlanıyor, hem de babasının yanında boyacılık yapıyor. Kızını da boyacı olarak yetiştirdiğini belirten Ahmet Mayacı, ''Baba kız çalışmak gerçekten çok güzel bir duygu ve şehrimizde bir ilk oldu. Kadın bir, dekorasyoncu ve boyacı yetiştirdiğim içinde gurur duyuyorum.

Haberin Devamı

Evde benim fırçalarla boyalarla uğraşırken gördüm. Beni görünce, 'Baba bende seninle çalışabilir miyim?' dedi. Bende kabul ettim. Sonrasında yaz tatillerinde ve hafta sonları benim yanımda 4 yıl önce çırak olarak başladı. Liseyi bitirdi 1 yıldır hem çalıyor hem de üniversiteye hazırlanıyor. Kendisi mimar ve deklarasyoncu olmak istiyor. Boyama işi alıp evlere boyacılık yapmaya gidince aileler çok şaşırıyor. ”dedi.

Sabah babasıyla boya yapıyor, akşam üniversite sınavına hazırlanıyor Hayalindeki meslek...

BABA KIZ ÇALIŞMAK ÇOK GÜZEL BİR DUYGU

Hem çalışıp, hem de üniversiteye hazırlanan Esra Mayacı ise ,”4 yıl önce evde fırça ve boyalarla uğraşırken babam beni gördü. Bende babama 'Seninle çalışmak işitiyorum. Bana da boyacılığı öğretir misin?' dedim. Babamda kabul etti. Liseyi okurken yaz tatillerinde ve hafta sonlarında çırak olarak mesleğe başladım. Geçtiğimiz yıl liseyi bitirdim. İstediğim bölüm mimarlık bölümü gelmeyince bende bir sene daha hazırlanıp o süre zarfında da babamın yanında çalışıyorum. Baba kız çalışmak çok güzel bir duygu. Önceleri babam eve üstü boyalı gelince kızıyordum. Baba sen duvarlarımı boyuyorsun, yoksa kendini mi diyordum. Bende akşam eve geldiğimde üstüm, başım boya oluyor. Akşam evde üniversiteye hazırlanıyorum. Üniversiteye gitmeden bir mesleğim oldu. Ben okuyup mimar olmak istiyorum” diye konuştu.