Ebeveyn Tablet ve cep telefonları kanser riskini arttırabilir

Tablet ve cep telefonları kanser riskini arttırabilir

12.06.2017 - 16:52 | Son Güncellenme:

Çocukların bilgisayar, tablet ve cep telefonları gibi radyasyon ve elektromanyetik alan içeren cihazlara uzun süre maruz kalması kanser riskini arttırabilir.

Tablet ve cep telefonları kanser riskini arttırabilir

En güzel karne hediyesinin hala kitap ve bisiklet olduğunu belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sinem Karaca Atakan, aileleri çocuklarını radyasyona maruz bırakacak teknolojik hediyeler almamaları konusunda uyarıyor.

Haberin Devamı

Kanser riskine karşı teknolojiye sınırlama koyun

Ebeveynler, ilk 3 sene çocuğu teknolojiden mümkün olduğunca uzak tutmalı diyen Dr. Sinem Karaca Atakan, “özellikle 2 yaşına kadar olan dönemde çocuğun sosyal, duygusal ve dil gelişimi açısından tüm teknolojik aletlerden uzak tutulması gerekir. Karşılıklı doğal iletişim sağlanamadığı için çocuğun gelişimi olumsuz yönde etkilenir. Okul öncesi dönemde teknolojik aletlerin günlük kullanımı 15-20 dakika ile sınırlandırılmalıdır. Ayrıca bu dönemde yaşına uygun çizgi filmleri, bir yetişkin kontrolünde seyretmesi daha doğrudur” dedi.

Fazla bilgisayar kullanımı lösemi riskini arttırır

Bilgisayar, tablet ve cep telefonları gibi radyasyon ve elektromanyetik alan içeren cihazlara uzun süre maruz kalınması özellikle lösemi riskini artırabilir. Cihazların elektromanyetik alanı radyasyon kadar tehlikelidir ve kanser riskini artırır. Ayrıca yoğun ekran kullanımının var olan göz bozukluklarını da olumsuz etkileyeceği bilinmektedir.