Cumartesi “Artık deniz bitti”

“Artık deniz bitti”

18.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CNN Türk’te ekrana gelmeye başlayan “Pazar Akşamı Futbol” programının yorumcuları Fuat Akdağ, Tayfun Bayındır ve Serdar Ali Çelikler’e göre “Deniz bitti!” Artık tüm kulüpler akıllı harcamalarla en yüksek verimi alacağı kadroları kurmak zorunda.

“Artık deniz bitti”

Türk futbolunun efsanelerinden Lefter Küçükandonyadis’in adının verildiği Spor Toto Süper Lig’de maç özetleri, yorumlar ve futboldan daha fazlası her pazar saat 23.00 itibarıyla “Pazar Akşamı Futbol” programıyla CNN Türk ekranlarında. Programın yorumcuları, spor medyasının üç önemli ismi Fuat Akdağ, Tayfun Bayındır ve Serdar Ali Çelikler’le bir araya geldik. Ali Koç’tan VAR’a her şeyi konuştuk. Çelikler’e göre “çok seksi” bir lig olacak.

Haberin Devamı

- Futbolseverler uzun bir aradan sonra CNN Türk ekranlarında bir futbol programı izleyecek. Bu programın farkı ne olacak?

Fuat Akdağ: TV’lerdeki spor programlarının sayısı giderek azalıyor. Tayfun Bayındır, Serdar Ali Çelikler gibi sporu, futbolu çok iyi bilen fikir sahibi olan, fikir üretebilen insanların ekranda olmasının futbol ortamına katkısı olacağını düşünüyorum. CNN Türk’teki spor atağının başlamasından dolayı da çok mutluyuz.

Serdar Ali Çelikler: Burada haber duyacaklar, televizyoncuların en iyilerinden biri, gazetecilerin en iyilerinden biri ve bir tane de yorumcu var. Saygınlık bulacaklar, doğru haber bulacaklar, ciddi eleştiriler bulacaklar.

Tayfun Bayındır: Önemli bir nokta programda yer alan üç kişinin de spor yazarı olması. Biz futbol yorumluyoruz ama mesleğimiz spor yazarlığı. Futbolun dışındaki diğer branşlarda da bilgili olduğumuzu düşünüyoruz.

Haberin Devamı

- Lefter Küçükandonyadis sezonu! Sadece adı bile heyecan verici. 34 haftalık maratonun ilk haftası geride kaldı, nasıl bir sezon bekliyorsunuz?

F.A: Benim umduğumdan iyi başladı. İnşallah Lefter gibi bir lig olur. Zorlu bir transfer sezonu almaktan çok satmaya konsantre olmuş bir transfer sezonu geçirdik ama buna rağmen iyi bir lig oldu. Bu sene hem kulüp yöneticileri hem de teknik direktörler için zorlu bir sezon olacak ama yönetmeyi öğreneceğiz hep beraber. Deniz bitti artık.

T.B: Mücadele ve tempo anlamında ilk hafta bence de fena bir hafta olmadı. Özellikle atılan gol sayısına bakarsak. Keyifli bir lig bizi bekliyor diye düşünüyorum açıkçası.

S.A.Ç: Seksi bir lig olacak çünkü eskiden büyük takımlarda para vardı ya da var olduğu zannediliyordu harcayıp oyuncu alınıyordu daha kaliteli isimlerle taraftar ve medya desteğiyle de öne geçiyorlardı. Şimdi para harcayıp alabilecekleri yüksek kalite yok. Dolayısıyla alttakilerin tazyiki üst tarafı zorlayacak. Alttakilerin kuvveti üsttekilere yaklaştığı için çok seksi bir lig geçecektir.

“Artık deniz bitti”

- En büyük değişim Fenerbahçe’de yaşanıyor. Nasıl bir Fenerbahçe izleyeceğiz?

F.A: Fenerbahçe’de heyecan ve coşku var. Sezonun ilk maçında gördüğümüz coşku Fenerbahçe’ye güç kattı. Bir “12. Adam” etkisi yarattı. Ali Koç’un aynı zamanda Türk futbol ortamına da çok büyük katkısı olduğuna inanıyorum. Şu anda gelinen nokta doğru bir yer.

Haberin Devamı

S.A.Ç: FB’yi bu sene şanslı bir takım olarak görüyorum çünkü enerjiyi pozitife çevirdiler. Benim soru işaretim Comolli ile alakalı. Beşiktaş’ın pazarlama becerisini Comolli’de göremedik. O anlamda soru işaretim var.

T.B : Ali Koç ile birlikte başka bir FB var. Bunu sadece takımda değil, kulüpte de görmeye başladık. Beklediğimizin çok üzerinde bir şeffaflık ile karşı karşıyayız. Özellikle “Bu kulüp battı” açıklaması çok önemli. Artık herkes yoğurdu üfleyerek yiyor.

“Bu bir tasfiye operasyonudur”

- Beşiktaş seçimli olağanüstü kongre kararı aldı. Bu kararı nasıl değerlendiriyorsunuz?

F.A: Yönetim içinde bir takım problemler vardı, duyuyorduk. Sayın başkan bunu açık açık genel kurulda söyledi. Söylenenler çerçevesinde kongre kararını doğru buluyorum.

Haberin Devamı

S.A. Ç: Baskın seçimle muhalifleri daha açık bir ifadeyle Ahmet Nur Çebi ve ekibini tasfiye operasyonudur. Başarıya ulaşacaktır.

T.B: Olağanüstü genel kurulları iki şey için istersiniz; biri güvenoyu diğeri de ben gidiyorum, yapamıyorum dersiniz. Bu biraz güvenoyu. Ve onunla birlikte değişim elbette. Fikret Orman’ın eyleminde haklı olduğunu düşünüyorum.

- Galatasaray UEFA’nın mali kıskacında. Onları nasıl bir sezon bekliyor?

F.A: GS için Gomis çok belirleyici isim. Gomis meselesi çözülmeden GS’nin bu sezon ne yapacağını konuşmak yanlış olur.

T.B: GS ağır bir Fatih Terim kontrolüne sahip. Buna rağmen işin içine ekonomi girdiği zaman Terim de istediklerini yaptıramıyor. Geçen sezonun kadrosunu korudukları için şanslarını yüksek görüyorum.

S.A.Ç: GS’nin kulüp olarak kredibilitesi mali olarak az. Şampiyonlar ligi geliri dışında neredeyse geliri yok. Bir kaynak yaratılması lazım. Bu kaynak yaratılamazsa transfer yapılamaz, korkarım ki oyuncuların maaşları da ödenemez.

“Krizi avantaja döndürme zamanı”

“Artık deniz bitti”

Haberin Devamı

- Uzun yıllar sonra havaalanlarında oyuncuların karşılanmadığı bir transfer sezonu geçiriyoruz. Bu durum lige nasıl yansıyacak?

F.A: Krizi avantaja döndürme zamanı olduğunu düşünüyorum. O havaalanlarında oyuncu karşılamalar bitti. Eskimiş yıldızlar alınıyordu ikinci sezonda teknik direktör ile kavga başlıyordu. Bir anda eskimiş sorunlu bir yıldıza sahip oluyordun. O havalanında büyük coşkuyla karşılanan adam tek başına elinde bavuluyla giderken fotoğraflarını görüyorduk. Bunlar sona erdi.

T.B: FB - Bursaspor maçında 20 yaşında bir oyuncu oyundan çıkıyor yerine 18 yaşında biri giriyor. Bütün stat oyuna giren ve oyundan çıkan gençleri ayakta alkışlıyor. Fenerbahçe artık gençlerle bir şeyler yapılması gerektiğinin net mesajını verdi.

S.A.Ç: Artık sinekten yağ çıkarıp ineği doyurma zamanı. Bunu becerebilen kulüpler öne geçecektir.

“VAR iyi ki var”

- Ligimizde Video Hakem Uygulaması’na (VAR) başlandı, ne düşünüyorsunuz?

F.A: Dünya Kupası’ndaki VAR uygulaması çok eğlenceliydi. Dünya Kupası’nın yıldızı VAR’dı. Türkiye liginde de kötü başlamadı. Aksaklıklar da yaşandı. Zaman içinde oturacak bir sistem.

S.A.Ç: 2000’li yıllarda yaşayanlar bu zamanın getirdiği teknolojiyle yaşayan herkes en ilkel androidleriz. Çünkü akıllı telefonlarımız olmadan hiçbir şey yapamıyoruz. Teknolojinin önünde durulmaz. VAR’a da alışacağız.

T.B: VAR’ın çok faydalı olacağını düşünenlerdenim. Dünya Kupası’nda VAR sistemini kullananlar dünyanın en iyi hakemleriydi. Oradaki gibi bir uyum bekliyoruz bu çok zor. İyi başladığını, saha içindeki sakinliği de ortaya çıkardığını düşünüyorum. VAR bir süre sonra hepimizin iyi ki var diyeceği bir sistem.