Cumartesi “Kemal Sunal’ın gülüşü antidepresan etkisi yaratıyor”

“Kemal Sunal’ın gülüşü antidepresan etkisi yaratıyor”

10.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Instagram’da paylaştığı Yeşilçam karakterlerinin 15 bin takipçisi olan ve bu işe Kemal Sunal çizimleriyle başlayan Burak Ağdemir: “Kendi değerlerimize de sahip çıkmalıyız diye düşündüm”

“Kemal Sunal’ın gülüşü antidepresan etkisi yaratıyor”

Yeşilçam filmlerinden vazgeçemiyoruz, bıkmıyoruz... Belki de bu filmlerde artık pek fazla bulamadığımız o samimiyeti görüyoruz. 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü mezunu olan, şimdi de aynı bölümde yüksek lisans yapan 26 yaşındaki Burak Ağdemir de böyle düşünmüş: “Etrafıma baktığımda çoğunlukla ‘Yüzüklerin Efendisi’, ‘Taht Oyunları’ illüstrasyonları görüyordum. Ben de ‘kendi değerlerimize niye sahip çıkılmıyor?’ dedim ve kendimi iyi hissetmek için çizmeye başladım.”

Haberin Devamı

Yeşilçam gangsta çizimleri

Instagram’da yaklaşık 15 bin takipçisi olan Ağdemir’in bu tarz çizimler yapmaya başlaması, 6 yaşında gittiği ilk film “Aslan Kral”la olmuş. Yani kariyerine 6 yaşında Simba’yı çizerek başladığı söylenebilir. Yeşilçam’a ilgisi de bu yaşlarda ortaya çıkmış. Kemal Sunal’ın ise apayrı bir yeri var onda. “Ben duygusal bir adamım. Bir şeyi çizerken çocukluğuma dönmeye çalışırım. ‘Power Rangers’lar, ‘Susam Sokağı’ tamam ama birini seçmemi isteseniz Kemal Sunal’ı seçerim.

O ne zaman gülse, küçüklüğümden beri bende antidepresan etkisi yaratıyor. Gülüşüyle bütün duyguları harekete geçirebilen bir adam” diye anlatıyor sevgisini. Çizimlerine onunla başlamış zaten. Ardından Şener Şen, Türkan Şoray ve diğerleri gelmiş. Zamanla yorumlarını katmaya başlamış. Yeşilçam gangsta adı altında yaptığı çizimlerde Fatma Girik, Gülşen Bubikoğlu, Filiz Akın ve Türkan Şoray’ı gangster arabalarıyla turlarken resmetmiş hatta birkaç dövme eklemiş. Bu çizimler öyle beğenilmiş ki izinsiz yapılan baskıların önüne zor geçmiş. “Ben de bilirim çizimlerimi tablo, kılıf haline getirmeyi ama bu işi yasal yollarla yapmak istiyorum. Çizdiğim insana, ailesine katkısı olsun yaptıklarımın” diyor.

“Kemal Sunal’ın gülüşü antidepresan etkisi yaratıyor”


“Sürpriz projeler olabilir”

Haberin Devamı

Kafa ve Futbol dergisinde de çizimlerini görebileceğiniz Ağdemir, ileride sergi açabileceğini söylüyor. Arzu Film ve Ferdi Eğilmez’le de hep iletişim halindeymiş hatta sürpriz projeleri olabilirmiş. “Hababam Sınıfı”, “Süt Kardeşler”, “Şabanoğlu Şaban” ve Şener Şen’in oynadığı Vecihi karakteriyle ilgili projeler de isteniyormuş. Çizdiği kişilerden beğeni ve teşekkür de almış. Türkan Şoray, Hale Soygazi, Müjde Ar, İlker İnanoğlu bu teşekkür ve beğenileri aldığı kişiler arasında.