Dünya 3 milyar euroluk köprüde alarm! Bombayı çıkartırken yakalandı

3 milyar euroluk köprüde alarm! Bombayı çıkartırken yakalandı

03.07.2023 - 13:07 | Son Güncellenme:

Rusya 'Kerç Köprüsü üzerinde bir sabotaj olacak' istihbaratı üzerine bölgede güvenlik önlemlerini artırdı. Her arabanın torpido ve bagajlarına bakılırken bölgede kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Kısa bir süre sonra ise bir suikastçı tam amacına ulaşmak üzereyken yakalandı.

3 milyar euroluk köprüde alarm Bombayı çıkartırken yakalandı

Ukrayna'nın aylardır dillendirdiği ve Pentagon'dan sızan belgelerde de yazan 'Bahar taarruzu' Haziran'da başladı. Söz konusu taarruz Ukrayna tarafının beklediği gibi gitmese de belli bölgelerde ilerleme kaydedildi. Taarruz girişiminden günler sonra ise Wagner grubunun lideri Prigozhin'in askerleri Ruslar tarafından vuruldu.

Haberin Devamı

'KARİZMASI ÇİZİLDİ'

Prigozhin bunun üzerine ordusuyla birlikte Moskova'ya yürüdü ve hem savunma bakanı hem de genelkurmay başkanının istifasını istedi. Belarus'un araya girmesi ile olaylar kısa bir süre sonra yatıştı ancak dünya basını Putin'in karizmasının çizildiğini yazdı. Wagner grubu ise bu gelişmeden sonra tasfiye edildi. Prigozhin iddialara göre Belarus'ta yaşamaya başladı. Putin ise Wagner askerlerinin dilerlerse ülkeye döneceklerini dilerlerse de görevli oldukları cephelerde savaşmaya devam edeceklerini açıkladı.

3 milyar euroluk köprüde alarm Bombayı çıkartırken yakalandı

CIA: KIRIM ALINIRSA SAVAŞ BİTECEK

Geçtiğimiz gün Washington Post'ta yapılan haberde ise CIA'in 2023 sonunda savaşın biteceğini ve yıl sonuna kadar Kırım'ın el değiştirmesini bekledikleri yazıldı. ABD basınına göre Kırım'ın Ukrayna geçmesi durumunda Rusya mecburen savaşı bitirmek zorunda kalacak.

Haberin Devamı

Bunun yanı sıra Wagner grubunun Belarus'ta yaptığı yeni faaliyetler uydudan görüntülendi. Söz konusu görüntülerde Wagner'in yeni üssünün yapım aşamasında olduğu kayıtlara geçti.

3 milyar euroluk köprüde alarm Bombayı çıkartırken yakalandı

'SABOTAJCILAR BEKLENİYOR'

Gün içerisinde İngiliz medyasında çıkan haberlerde ise geçtiğimiz yıl havaya uçurulan 3 milyar dolarlık Kerç Köprüsü'ndeki güvenlik önemleri yer aldı. Kaynaklara göre Rusya Wagner grubunun köprüye bir saldırı yapmasından endişeleniyor.

Yoğun güvenlik önlemleriyle birlikte turistler uzun saatler boyunca trafikte kaldı. Rusya'nın tanınmış Telegram gruplarına dayandırılan haberde, 'Açıkçası, Kırım'da sabotajcılar bekleniyor' ifadesi kullanıldı.

SUİKAST SON ANDA ÖNLENDİ

AFP'nin gün içerisinde 'Son dakika' koduyla geçtiği haberde ise güvenlik önemlerinin sadece Wagner için değil Ukrayna için olduğu da ortaya çıkmış oldu. Rusya Güvenlik Servisi'ne (FSB) dayandırılan gelişmede Ukrayna özel kuvvetlerinin Kırım Lideri Sergei Aksyonov'u hedef alan suikast girişiminde bulundukları belirtildi ve girişimin başarıyla engellendiği aktarıldı.

FSB zanlının "patlayıcıyı saklandığı yerden çıkarırken" gözaltına alındığı bildirdi ve şahsın 1988 doğumlu bir Rus vatandaşı olduğunu açıkladı.

3 milyar euroluk köprüde alarm Bombayı çıkartırken yakalandı

GEÇEN SENE HAVAYA UÇTU

Putin'in sekiz yıl önce el koyduğu yarımada ile Rusya arasındaki bağlantıyı sağlayan devasa 3 milyar dolarlık Kerç Köprüsü geçtiğimiz Ekim ayında havaya uçuruldu.

Haberin Devamı

Kırım'a yönelik olası bir saldırıda Rusya'dan bölgeye gelecek desteği kesmek için önemli bir konum olan köprüyle Rus yetkililer özel olarak ilgileniyor. Bahar taarruzunun sürdüğü şu günlerde köprünün tekrar patlatılması veya ağır hasar alması Rusya'nın Kırım'ı kaybetmesi anlamına geliyor.

3 milyar euroluk köprüde alarm Bombayı çıkartırken yakalandı