Dünya 500 milyon TL'lik saray yavrusu uçurumun kıyısında!

500 milyon TL'lik saray yavrusu uçurumun kıyısında!

26.02.2024 - 15:16 | Son Güncellenme:

ABD, Pasifik Okyanusu kıyısındaki malikaneyi konuşuyor. 16 milyon dolarlık evin yanı sıra bölgedeki diğer evler uçurumun kıyısında sallanırken, sahipleri ise taşınmayı kabul etmiyor.

500 milyon TLlik saray yavrusu uçurumun kıyısında

Uçurumun kenarındaki malikanesinden, okyanusa kayma tehlikesine rağmen taşınmayı reddediyor. Güney Kaliforniya'da konumlanan ve adeta uçurumun kenarında sallanan milyonlarca dolarlık ev, heyelanın uçurumun büyük bölümünü silip süpürmesine rağmen 'yaşamak için güvenli' kabul edildi.

Haberin Devamı

Şubat ayı başlarında Golden State'i sular altında bırakan tarihi fırtınalar, Dana Point ilçesindeki malikaneleri tehlikeye sokarak, Pasifik Okyanusu'na düşme riskiyle karşı karşıya bıraktı.

500 milyon TLlik saray yavrusu uçurumun kıyısında

'İYİ DURUMDA, TEHDİT ALTINDA DEĞİL'

Kayıtlara göre, kıyı şeridi kompleksindeki en pahalı ev, 82 yaşındaki yerel radyolog Lewis Bruggeman adına kayıtlı. Saray yavrusu ev, 15.9 milyon dolar değerinde (yaklaşık 494.735.814 Türk Lirası) ve dört yatak odalı.

Bruggeman yerel televizyona konuştu:

"Ev iyi durumda, tehdit altında değil. "Yetkililer, evde büyük bir yapısal sorun olmadığı konusunda hemfikir."

Bölge yetkilisi Mike Killebrew, Amerikan basınına bölgede detaylı inceleme yaptığını ve 'o eve yönelik yakın bir tehdit olmadığını' tespit ettiğini söyledi.

1/6

2/6

3/6

4/6

5/6

6/6

RİSK TESPİTİ İÇİN DAHA FAZLA ÇALIŞMA GEREK

İlçedeki uçurumunun bir kısmının çökmesi, bu ayın başlarında güney Kaliforniya'da meydana gelen ve bölgede heyelanlara ve su baskınlarına sebep olan şiddetli yağışların ardından gerçekleşti. Gazeteciler tarafından helikopterle çekilen video görüntüleri, evlerden birinin uçurumun olduğunu ve kısmen havada asılı kaldığını, diğer ikisinin ise tehlikeli bir şekilde kenara yakın göründüğünü ortaya koydu. 

Haberin Devamı

Komşu üç evin değerinin sırasıyla yaklaşık 15.9 milyon dolar, 14.1 milyon dolar ve 12.9 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor. Uzmanlar, uçurum kenarındaki mülklerde yaşamanın güvenli olduğunu savunsa da, gelecekteki fırtınalara dayanabilmeleri için daha fazla çalışmanın yapılması gerekecek. Güçlü yağmur fırtınaları bu yıl Güney Kaliforniya'da çok sayıda toprak kaymasına yol açtı.