Dünya BM: Sudan'da 13 milyon dolarlık gıda yardımı yağmalandı

BM: Sudan'da 13 milyon dolarlık gıda yardımı yağmalandı

05.05.2023 - 10:52 | Son Güncellenme:

Birleşmiş Milletler'e bağlı Dünya Gıda Programı (WFP), geçen ay çatışmaların yeniden başladığı Sudan'da 13 milyon dolarlık gıda yardımının yağmalandığını açıkladı.

BM: Sudanda 13 milyon dolarlık gıda yardımı yağmalandı

WFP Sudan Direktörü Eddie Rowe, Reuters ajansına yaptığı açıklamada, her gün yağmalama haberleri aldıklarını belirterek "Şimdiye kadar 17 bin ton yardımın yağmalandığını tahmin ediyoruz. Bunlardan bazıları depolarımızdan bazıları da yolda yağmalandı" dedi.

Haberin Devamı

BM Acil Yardım Direktörü Martin Griffiths, bir gün önce Sudan'da savaşan taraflara insani yardımlar ve personel için güvenli koridorların oluşturulmasına izin vermeleri çağrısında bulunmuştu.

100 BİN KİŞİ GÖÇ ETTİ

BM'ye göre Sudan'da çatışmaların yeniden başlamasından bu yana 100 bin kadar kişi komşu ülkelere sığındı. Ülkenin üçte biri gıda yardımlarına bağımlı olarak yaşadığı tahmin ediliyor.

Rowe, Sudan için acil yardım ulaştırılması gerektiğini belirterek "Şimdiden bağışçılarla temasa geçtik. Hala görece güvenli koridorlar varken yardımları ulaştırmamız gerekiyor. Eğer şimdi yardım tedarik edemezsek stoklarımız iki-üç ay içinde tükenecek" dedi.

Birleşmiş Millet Çocuklara Yardım Örgütü (UNICEF) de Sudan'ın büyük bir felakete doğru ilerlemekte olduğu uyarısında bulundu.