Dünya Çavuşoğlu’ndan Menbiç açıklaması

Çavuşoğlu’ndan Menbiç açıklaması

06.03.2018 - 18:02 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD ile yapılacak görüşme öncesinde, Menbiç'te iç savaş öncesi nüfus dağılımının esas alınacağını söyledi.

Çavuşoğlu’ndan Menbiç açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile yapılacak görüşme öncesinde, Menbiç'te iç savaş öncesi nüfus dağılımının esas alınacağını söyledi.

Haberin Devamı

Washinton ile Ankara'nın nüfus oranına göre yönetim konusunda mutabık olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Sürgün edilenler yeniden topraklarına dönecek. Anlaşma için önce YPG Menbiç'ten çıkarılmalı" dedi.

Türkiye, Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in ardından Menbiç'in teröristlerden temizleneceğini defalarca vurguladı. Ancak Washington, DAEŞ ile mücadele kisvesi altında desteklediği YPG'nin bölgeden çekilmesi konusunda ayak sürüyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile görüşmesinin neticesinde ortaya çıkan ortak mekanizma ve çalışma grupları çerçevesinde Türkiye'nin ABD'den beklentilerinin belli olduğunu bugün vurgulayan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "PYD/YPG'nin silahlarını teslim etmesini istiyoruz. 8-9 Mart'ta yapılacak toplantıda bu konular tekrar ele alınacak. Suriye, Suriye'deki gelişmeler, Menbiç tekrar ele alınacak" diye konuşmuştu.

Haberin Devamı

Bakan Çavuşoğlu 12-14 Mart’ta Rusya’da, 19 Mart’ta ise ABD’de görüşmeler yapacak.