Dünya Denizle kara birleşti! Yangınlarla boğuşan Yunanistan'ı 'Daniel' vurdu

Denizle kara birleşti! Yangınlarla boğuşan Yunanistan'ı 'Daniel' vurdu

05.09.2023 - 16:24 | Son Güncellenme:

Orman yangınlarıyla felaketi yaşayan Yunanistan'ı Daniel Fırtınası vurdu. Kısa sürede şiddetini artırarak devam eden fırtınanın boyutu ise kameraya yansıdı. Görüntülerde denizle karanın birleştiği ve suların bir arabayı yuttuğu görüldü.

Temmuz ve Ağustos aylarında orman yangınlarıyla boğuşan Yunanistan felaketi yaşadı. Yangınlar ilk olarak Rodos Adası üzerinde başladı ve kısa sürede birçok ada alevlere teslim oldu. Atina'nın batısındaki Nea Peramos ve Mandra arasında kalan Kandili'de ise acil tahliye emri verildi.

Haberin Devamı

DADİA ORMANI'NDA 18 ÖLÜ

Adalar üzerinde sıcak hava dalgasının etkisiyle yayılan yangınlar bu sefer de ülkenin kuzeyinde patlak verdi. Türkiye sınırı yakınındaki Meriç Bölgesi'nde çıkan ve hala etkisini sürdüren yangınlar Dadia Ormanı'na sıçradı. 18 Ağustos'ta başlayan yangınlarda 18 kaçak göçmen hayatını kaybetti. uzmanlar tarafından yapılan ayrı bir açıklamada ise Dedeağaç ve çevresinde çıkan yangınlarda ABD'nin New York büyüklüğünde bir alanın küle döndüğü bildirildi.

'DANIEL' VURDU TAM BİR FELAKET

Yangınlar ülkedeki etkisini henüz tam yitirmemişken Atina bu sefer de sel felaketiyle boğuşuyor. Yunanistan'ın batısında ve orta kesiminde etkili olan Daniel Fırtınası kapsamında sabahın erken saatlerinde etkisini artıran yağmur yolları adeta nehre çevirdi. Fırtınanın yol açtığı şiddetli yağış nedeniyle Volos kentinde sel meydana geldi.

Haberin Devamı
1/6

2/6

3/6

4/6

5/6

6/6

DENİZE SÜRÜKLENEN ŞAHIS KAYIP

Cadde ve sokaklar göle döndü. Kentin ana caddeleri Lambraki, Dimitriados, Iasonos, Argonafton, Larissis ve Athinon’da yüzlerce kişi, araçlarında mahsur kaldı. İtfaiyeden yapılan açıklamada duvar çökmesi sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Aracı denize sürüklenen bir adamın ise kayboldu aktarıldı.

DENİZLE KARA BİRLEŞTİ

Yerel basında çıkan haberlerde ise Volos bölgesine giriş ve çıkışların yağış nedeniyle yasaklandığı açıklandı. Fırtınanın etkisini sürdürmesi nedeniyle ayrıcaLarissa - Volos hattındaki tren seferleri de iptal edildi. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde ise çok sayıda aracın sel sularına kapılarak denize sürüklendiği görüldü.