Dünya Dünya şaşkın! Bu bir ilk...

Dünya şaşkın! Bu bir ilk...

16.04.2017 - 11:10 | Son Güncellenme:

Dünyanın en yalnız ülkesi Kuzey Kore yine şaşırttı. Ancak bu kez nükleer denemelerle değil ülkeden gelen görüntülerle… Devlet başkanı Kim Jong-un’un büyükbaba Kim Il Sung için düzenlediği ‘Çiçek Festivali’nden dünyaya inanılmaz görüntüler geliyor. Kuzey Kore bu kez alışılanın çok dışında...

Dünya şaşkın Bu bir ilk...

Dünya dün tüm dikkatini Kuzey Kore’ye yöneltti. Lider Kim Jong un büyükbabasının doğumgünü olan 15 Nisan’da nükleer bir deneme yapacağını açıklamıştı. Neyse ki korkulan olmadı. Sadece ABD Savunma Bakanlığı Kuzey Kore'nin başarısız füze denemesi yaptığını tespit ettiklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Kuzey Kore’de gün boyu kutlamalar vardı. Bugün ise ülkeden daha önce hiç görülmemiş görüntüler geliyor. Kim Jong un’un büyükbabası olan Kim Il Sung’un 105’inci doğumgünü kutlamaları için Pyongyang’ta çiçek festivali düzenleniyor.

Dünya oldukşa şaşkın. Çünkü Kuzey Kore’den dünyaya ilk kez bu kadar renkli görüntüler servis ediliyor. Üstelik yabancı gazetecilerin oldukça nadir olarak girebildiği Kuzey Kore’de bugünlerde uluslararası haber ajanslarının foto muhabirleri oldukça rahat görüntü alabiliyor. Ülkede 200 yabancı basın mensubu bulunuyor.

BÜYÜK GÖVDE GÖSTERİSİ

Dünyanın gözünü çevirdiği Pyongyang'daki kutlamalarda dün Kim Jong-un yeni silahlarıyla gövde gösterisi yaptı. Yeni kıtalararası balistik füzenin yanında yeni denizaltı füzesi de geçit törenindeydi. Uluslararası haber ajansları, törenden onlarca fotoğraf geçti.

Haberin Devamı

Devlet Başkanı Kim Jong-un'un dedesi Kim Il-sung'un 105'inci doğumunu 'Güneşin Günü' adıyla bir gövde gösterisine çeviren ülke, başkent Pyongyang'da füze ve silahlarını sergiledi. Kim Jong-un'un töreni yönetirken objektiflere gururla poz verdi, füze komutanına yakın ilgi gösterdi.