Dünya Eski Rus oligark Hodorkovski'den Putin iddiası: 'Çiçekle karşılamadılar diye çıldırdı'

Eski Rus oligark Hodorkovski'den Putin iddiası: 'Çiçekle karşılamadılar diye çıldırdı'

05.04.2022 - 11:35 | Son Güncellenme:

Sürgündeki Rus oligark Mihail Hodorkovski, Putin'in aslında Ukrayna ile değil ABD ve NATO ile savaşta olduğunu öne sürdü. Bir sonraki hedefinin Baltık ülkeleri olacağını söyledi. CNN International'a konuşan Rus oligark Ukraynalıların işgale direnişi nedeniyle Putin'in çıldırdığını belirterek, 'Saldırılar tırmanabilir' dedi.

Sürgündeki Rus oligark Mihail Hodorkovski, CNN International'a verdiği röportajda bundan sonraki sürece dair çarpıcı iddialarda bulundu. Hodorkovski, "Onun için bugün durum çok karmaşık. Kiev'deki gücü değiştirmek kendi kafasında oraya yerleştirmekti. Bunun Ukrayna halkının kendisinin çiçeklerle karşılamasına neden olacağını düşündü. Bu olmadığında çıldırdı. İnsanlar onu çiçeklerle karşılamadı tabi. Bu onu sadece kızdırmadı, adeta çileden çıkardı. Bu nedenle Harkiv ve Kiev'i bombalamaya başladı." açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Eski Rus oligark Hodorkovskiden Putin iddiası: Çiçekle karşılamadılar diye çıldırdı

Hodorkovski, 'Şimdi karşısında 3 seçenek var. Birinci çıkış yolu Ukrayna üzerindeki baskıya devam etmek ve bu süreçte muhtemelen asker de kaybetmek. Çünkü Ukraynalılar her gün daha güçlü mücadele ediyor. İkinci olarak Ukryanalıların geri çekilmesi ümidiyle kitle imha silahlarını kullanabilir. Ve üçüncü seçenek gerçekten müzakerelere başlamak' dedi.

Hodorkovski Rusya'nın bundan sonraki hedefinin Baltık ülkeleri olduğunu Estonya, Letonya ve Litvanya'nın işgal edilebileceğini iddia etti.

Hodorkovski, "Kafasında ne olduğunu anlamalıyız. Putin, Ukrayna ile savaşta değil, ABD ve NATO ile savaşta. Bunu birden çok kez söyledi. Propagandacıları zaten Rus toplumu NATO ülkelerine saldırı için hazırlamaya başladılar. Putin, Ukrayna hedefine ulaştığına karar verirse bunun son adım, son savaş olacağına kesinlikle inanmıyorum. Sonraki adımlar Baltık ülkeleri olacaktır." ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Eski Rus oligark Hodorkovskiden Putin iddiası: Çiçekle karşılamadılar diye çıldırdı

ESKİ PETROL KRALIYDI

Rusya'da eski bir petrol kralı olan Mihail Hodorkovski 2003 yılına kadar Rusya'nın en zengin kişisiydi. O yıllarda Putin'i eleştirmeye başladıktan sonra Rusya'da mali suçlamalarla karşı karşıya kaldı ve 10 yıl hapis yattı.