Dünya Filistin’in Ankara Büyükelçiliği: Abbas, Uygur Türkleri ile ilgili açıklama yapmamıştır

Filistin’in Ankara Büyükelçiliği: Abbas, Uygur Türkleri ile ilgili açıklama yapmamıştır

23.06.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Filistin’in Ankara Büyükelçiliği, “Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Uygur Türkleri ile ilgili herhangi bir açıklama yapmamıştır” açıklamasında bulundu.F

Filistin’in Ankara Büyükelçiliği: Abbas, Uygur Türkleri ile ilgili açıklama yapmamıştır

Filistin Devlet Başkanı Abbas’ın geçen haftaki Çin ziyaretinde Uygur Türkleri ile ilgili yaptığı iddia edilen açıklaması tepki çekmişti. Abbas’ın “Bazılarının gündeme getirdiği Uygur meselesi bir insan hakları meselesi değildir. Bu, Çin’in terörizm, aşırılık ve ayrılıkçılıkla mücadelesidir. Filistin Hükûmeti Çin’in bu mücadelesini her zaman destekliyor. Filistin her zaman Çin’e inandı. Çin’in daima adaleti yerine getireceğine inanıyoruz” dediği öne sürülmüştü.

Haberin Devamı

Filistin’in Ankara Büyükelçiliği ise Abbas’ın Uygur Türkleri ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadığını duyurdu. Büyükelçilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve heyetindeki hiçbir kişi, Çin ziyareti öncesinde, sırasında ve sonrasında Uygur azınlığı ile ilgili doğrudan bir açıklama yapmamıştır. Başkan Abbas, Çin Başkanı ve diğer Çinli yetkililerle konuşmasında birleşik Çin ilkesi, Tayvan ve Hong Kong duruşu ve insan hakları konularının siyasallaştırılmaması gerektiğini vurguladı. Dolayısıyla Başkan Abbas kendisinin yokluğunda veya varlığında başka tarafların yaptığı hiçbir açıklamadan sorumlu değildir.”