Dünya Gazze'den en acı kare! Doğmamış bebek annesiyle aynı torbaya yerleştirildi

Gazze'den en acı kare! Doğmamış bebek annesiyle aynı torbaya yerleştirildi

20.10.2023 - 15:32 | Son Güncellenme:

İsrail'in Gazze'ye yönelik yaptığı saldırılarda sayısız sivil yaşamını yitirdi. AFP'nin geçtiği bir kare ise dünya medyasında şok etkisi yarattı.

Gazzeden en acı kare Doğmamış bebek annesiyle aynı torbaya yerleştirildi

7 Ekim'de Hamas'ın saldırıları sonrası resmi olarak savaş ilan İsrail Gazze'ye adeta cehennemi yaşattı. Hava saldırılarıyla binlerce kişi hayatını kayberken şehrin elektrik, su ve yakıt kaynakları kesildi. Bununla da yetinmeyen İsrail, Gazzelilere kara harekatı öncesi şehri terk etmeye zorladı. Refah sınır kapısı önünde biriken kalabalığı dahi vuran Tel Aviv, Mısır üzerinden bölgeye gelecek yardım tırlarının geçişine izin vermiyor. Uluslararası ajanslar an itibariyle Gazze'deki hastanelerde anestezi ve tıbbi kaynakların tükendiği, doktorların yaralıları uyutmadan ameliyata aldığını söylüyor.

Haberin Devamı

BM YETKİLİSİ SINIRDA

Mısır'da Refah sınır kapısını ziyaret eden Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, yardım TIR'larının İsrail'in kuşatmasından mağdur olanlar için 'ölüm kalım meselesi' olduğunu söyledi. Guterres konvoyların Filistin topraklarına geçişine izin verilmesi çağrısında bulunmak üzere gittiği Refah sınır kapısında su, yakıt, ilaç ve gıdayla yüklü çok sayıda yardım TIR'ı gördüğünü belirtti ve bunların Gazze'deki birçok insan için 'can simidi' öneminde olduğunu vurguladı.

RESMİ RAKAMLAR NE DİYOR?

Savaşın on üçüncü gününde Gazze'deki can kayıpları 4 bin 137'ye çıktı. İsrail saldırılarında can verenlerin 1661'i çocuk. İsrail hava bombardımanında 13 bini aşkın insanın yaralandığını belirten Filistinli yetkililer, 4 binden fazla kişinin ise kayıp olduğunu söylüyor. Yanı sıra Gazze'deki nüfusun halı hazırda zaten yarısını yetişkin olmayan çocuklar oluşturuyor.

Haberin Devamı

İngiliz basınına konuşan Filistinli doktorlar ise Gazze'de yaşanan insanlık dramı hakkında konuştu. Bir doktor Fatıma adını alan doğmamış bebeğin, annesi ve kardeşleriyle Refah sınır kapısına düzenlenen saldırıda öldüğünü belirtiyor. 7 aylık hamile kadının iki çocuğunun da yan yana öldüğünü kaydeden doktorlar Sarah ve Samya isimli çocukların 10 yaşında olduğunu aktardı.

1/7

2/7

3/7

4/7

5/7

6/7

7/7

DÜNYANIN KONUŞTUĞU KARE

Filistinli doktorlar Fatıma'nın vücudunu özenle bir bez parçasına sarıp iki ucunu bağladılar. Daha sonra bir görevli Fatıma'yı ceset torbasındaki annesinin üzerine yerleştirdi. Siyah saçları olduğu belirtilen Fatıma ve annesi daha sonra son yolculuğuna uğurlandı. Kaynaklar bütün bunlar yaşanırken hastane odasında büyük bir sessizlik olduğunu bildirdi.