Dünya Geriye sadece bacakları kaldı! Korkunç ölümde akıl karıştıran aşk dörtgeni

Geriye sadece bacakları kaldı! Korkunç ölümde akıl karıştıran aşk dörtgeni

21.09.2022 - 16:25 | Son Güncellenme:

54 yaşındaki adam arkadaşının çiftliğini temizlemeye gittiğinde kendisinden geriye sadece bacaklarının kalacağını bilmiyordu. Odun parçalama makinesinde bulunan bacakları korkunç bir sırrı da ortaya çıkaracaktı. Yoksa bir aşk dörtgeninin kurbanı mıydı?

Geriye sadece bacakları kaldı Korkunç ölümde akıl karıştıran aşk dörtgeni

Derleyen: Fazilet Şenol / Milliyet.com.tr - 54 yaşındaki Avustralyalı Bruce Saunders internette tanıştığı Sharon Graham ile mutlu bir ilişkinin içindeydi. Birlikte bir ev sahibi bile olmuşlardı. Herşey dışarıdan çok iyi görünüyor ve çift etrafına mutluluk saçıyordu. Sharon'un kafasındakilerse göründüğünden çok farklıydı. Bruce'ın iki arkadaşıyla birlikte ayrı ilişkiler yaşıyordu. Üstelik kanlı planlarına bu insanları da dahil edecekti.

Haberin Devamı

Sharon, gözünü bir süredir erkek arkadaşı Bruce Saunders'ın sigortasına dikmişti ve amacı Bruce'ın yaklaşık 750 bin dolar (yaklaşık 13 milyon lira) değerinde olan hayat sigortasından faydalanabilmekti . Bu fiyat Sharon'ın gözünü döndürdü ve bunu elde etmek için birtakım korkunç planların peşine düştü. Bruce'ın arkadaşı olan üç adamla birlikte ayrı romantik bir ilişkiler içinde olan Sharon, Bruce'ın iki arkadaşını kötü planlarına alet etmek için ikna etti. Üstelik iki kişiyi ikna etmeden önce birkaç aydır onlardan birini öldürmeyi de planlıyordu. Gözünü para bürüyen Graham Sharon, Bruce'ın arkadaşı Roser'a onu öldürmeye yardım etmesini istediğini söyledi. İlk olarak Saunders'ın Nambour'daki evine girip Roser'ın onu öldürmesini planladılar. Bu plandan hızlı bir şekilde vazgeçtiler. Bir diğer plan ise Roser'ın Saunders'ı iş yerinde vurmasını içeriyordu. Sonunda onu öldürmeye ve kaza süsü vermeye karar verip Bruce'ın başka bir arkadaşı olan Peter Koenig'i de plana dahil ettiler ve plan hazırdı.

Haberin Devamı

Geriye sadece bacakları kaldı Korkunç ölümde akıl karıştıran aşk dörtgeni
Sharon Graham

SADECE BACAKLARI KALDI

Bruce Saunders, en son görüldüğü gün olan Kasım 2017'de bir arkadaşının Avustrulya Gympie yakınlarındaki bahçesini 63 yaşındaki  Gregory Lee Roser ve Peter Koenig ile temizliyordu. Hakkında yapılan hain planlardan haberi yoktu. Bu bahçe temizliğinde Saunders hiç beklenmedik bir şekilde öldü. Herkes onun bir iş kazasında öldüğünü düşünmüştü. Ancak polisler aldıkları bir çağrı sonucu arazi incelemesi yaptığında Brunce Saunders'ı Goomboorian mülkündeki odun parçalayıcıda buldular. Bruce’ın cesedinden geriye sadece bacakları kalmıştı.

Üstelik Sharon'ın erkek arkadaşını bulmak için pek bir çaba göstermemesi de dikkatlerden kaçmadı. Graham Sharon'ı ele veren şey ise sigorta şirketini araması oldu. Sharon'ın, sigorta şirketini sigorta tazminatını tahsil etmek için araması ve polisin bunun bir iş kazası olduğuna karar verdiğini gösteren ses kaydını dinlediğini söylemesi bardağı taşıran son damlaydı.

'CİNAYET İÇİN İYİ BİR NEDEN'

Soruşturmayı yürüten Başsavcı David Meredith geçtiğimiz pazartesi günü Brisbane'deki Yüksek Mahkeme'de deliller neticesinde bunun planlı bir cinayet olduğunu ve gizlemek için cesedin odun parçalayıcısına atıldığını iddia etti. Söylenenlere göre üç erkekle birlikte olan Sharon diğer iki sevgilisini (Roser ve Koenig) Saunders'ı öldürmek için ikna etti. Bu sebeple Brunce Saunders'ın ölümünden ilk olarak arkadaşı Gregory Lee Roser ve sevgilisi Sharon Graham suçlandı. Savcı Meredith, Sharon'ın 750 bin dolarlık hayat sigortası tazminatını talep edebilmesi için cinayetin işlendiğini söyleyerek "Savcılık, Sharon Graham'ın Bruce Saunders'ın ölmesini istemek için güçlü bir nedeni olduğunu söylüyor" dedi. Mahkeme, iddia edilen planın başlangıçta yalnızca Roser'ı kapsadığını ve adamın ölümünden 4-5 ay önce cinayet planının tartışıldığını vurguladı. Savcı ayrıca Koenig'in ölüm planına bir kaza süsü verilmesinin gerekeceğine karar verilmeden hemen önce dâhil olduğunu da ekledi. 

Haberin Devamı

Geriye sadece bacakları kaldı Korkunç ölümde akıl karıştıran aşk dörtgeni

Meredith'in iddialarına göre Roser, Keoenig'e, Bruce ile bazı ağaçları temizlemesini istediğini söyledi. Böylece Saunders'ın kafasına rahatça vurabilecek ve onu odun parçalayıcısına birlikte rahatça yerleştirebileceklerdi. Meredith, duruşma sırasında ifade veren Koenig'in cinayetten sonra suçunu kabul ettiğini ancak cinayeti durdurmak için hiçbir şey yapmadığını belirtti. Mahkemeye göre Roser, Saunders'ın kafasına demir çubukla vurarak onu öldürmüştü.

Haberin Devamı

Roser ise onu öldürenin kendisi olduğu konusunda itiraz etti. Roser'ın avukatı Lars Falcongreen jüriye, müvekkilinin bir cinayetin işlendiğine itiraz etmediğini, sadece Saunders'ın cesedinin kaybolmasına utanç verici bir şekilde yardım ettiğini söyledi. Avukat, "Bruce Roser, Saunders'ı öldürmedi ve kimseye Saunders'ı öldürmesi için teşvikte bulunmadı" dedi.

Bütün bunlara ek olarak savcı, Sharon Graham'ın olay yerinde olmadığı ve Saunders'ı fiziksel olarak öldürme eylemine karışmadığı için şüpheli olmadığını biri olduğunu ancak bu durumun onun suçsuz olduğu anlamına gelmediğini ekledi. Graham'ı temsil eden savunma avukatı Peter Richards, jüriye müvekkilinin kimseden cinayet işlemesini istemediğini söyleyerek, "Ona söylenenler neticesinde anladığı kadarıyla Saunders bir kaza sonucu öldü. Orada olmadığı için inandığı şey buydu" dedi. Davanın sonuçları ise henüz belli değil. Yargıç Martin Burns'ün yürüttüğü davanın bir ay sürmesi bekleniyor.