Dünya Hindistan'ın tecavüzcü 'Gurusu'! Yaptıkları kadar, açıklamaları da skandal

Hindistan'ın tecavüzcü 'Gurusu'! Yaptıkları kadar, açıklamaları da skandal

01.02.2023 - 10:31 | Son Güncellenme:

Hindistan'ın en ünlü gurularından olan Asaram Bapu, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Bapu'nun geçmiş dönemlerde karıştığı tecavüz ve skandal açıklamaları aldığı ceza sonrası tekrar gündem oldu.

Hindistanın tecavüzcü Gurusu Yaptıkları kadar, açıklamaları da skandal

Hindistan'ın en tanınan gurularından olan Asaram Bapu'nun yaptıkları dünya basınında kısa sürede gündem oldu. Söz konusu olayı öğrenenlerin ise midesi bulandı. Kendisini ruhani bir lider, guru olarak tanıtan ve Hindistan'da milyonlarca takipçisi olan Asaram Bapu, 2001-2006 yılları arasında birçok kadına tecavüz etti. Kadınları esir aldığı ve 5 yıl boyunca zorla cinsel ilişkiye giren Bapu, ömür boyu hapis cezası aldı. Ayrıca Bapu'ya 1000 sterlinlik bir para cezası da verildi.

Haberin Devamı

Hindistanın tecavüzcü Gurusu Yaptıkları kadar, açıklamaları da skandal

16 YAŞINDAKİ KIZA AİLESİNİN YANINDA TECAVÜZ ETTİ

2018 yılında yaptığı korkunç olay ise Bapu, 16 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz etti. Ailesi tarafından guruya teslim edilen genç kız, ebeveynleri odanın dışında beklerken burada Bapu'yla zorla cinsel ilişkiye girdi.

Anne ve babayı kızlarını iyileştirdiğine ikna eden Bapu, küçük kızı ise ölümle tehdit etti. 5 yıldır hapiste bulunan Bapu, suçunun kesinleşmesi üzerine müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

MAĞDUR KADIN HAKKINDAKİ SÖZÜ AKILLARA ZARAR

Bapu'nun skandalları bununla da bitmedi. Hindistan'da geçtiğimiz yıllarda gündem olan 'tıp öğrencisine toplu tecavüz' olayında  Bapu'nun sözleri ülkede infial yaratmıştı. Sözde guru, tecavüz edenler kadar mağdur kadının da suçlu olduğunu öne sürerek şöyle demişti:

'Kurban da tecavüzcüler kadar suçlu. Kardeşlerini arayıp yardım istemeliydi ya da tecavüzcülere durmaları için yalvarmalıydı. Onlara karşı arkadaş canlısı olmalıydı'

Haberin Devamı

ASARAM BAPU KİMDİR?

Asaram Bapu olarak bilinen Asumal Sirumalani Harpalani, 1970'lerin başında ilgi odağı olmaya başlayan Hintli bir dini lider ve hüküm giymiş bir tecavüzcü. 2013 yılına kadar Hindistan'da ve yurtdışında 400'den fazla aşram ve 40 okul kurduğu tahmin ediliyor.