Dünya Ölüm oranı yüzde 100'ü gördü: Akciğer yerine beyinde yayılıyor! Kovid-19'u mutasyona uğratıp, klonladılar

Ölüm oranı yüzde 100'ü gördü: Akciğer yerine beyinde yayılıyor! Kovid-19'u mutasyona uğratıp, klonladılar

17.01.2024 - 13:09 | Son Güncellenme:

Kovid-19'u mutasyona uğratıp klonlayan bilim insanları yaptıkları deneyler sonucunda yeni virüsün öldürücülüğünün en yüksek seviyeye ulaştığını bildirdi.

Ölüm oranı yüzde 100ü gördü: Akciğer yerine beyinde yayılıyor Kovid-19u mutasyona uğratıp, klonladılar

2019 yılında Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan Kovid-19 virüsü kısa sürede tüm dünyaya yayıldı. 2020 yılının Mart ayında ilk kez Türkiye'de görülen virüs nedeniyle şimdiye kadar 100 binin üzerinde insan hayatını kaybetti, dünya genelinde ise bu sayı yaklaşık 7 milyon. Son zamanlarda enfeksiyonların artmasında rol oynayan JN.1, Sars-CoV-2'nin önceki varyantlarıyla aynı semptomların çoğuna sahip: Boğaz ağrısı, yorgunluk, baş ağrısı ve öksürük. Belirtilerdeki farklılıklar genellikle kişinin sağlık durumuna ve bağışıklık sistemine bağlı. Ancak bazı uzmanlar, JN.1 enfeksiyonunun en yaygın ilk belirtileri arasında ishal veya baş ağrısı olduğunu bildiriyor. Daha az sayıda hasta koku alma duyusunu kaybediyor.

Haberin Devamı

ÇİNLİ BİLİM İNSANINDAN KORKUTAN KEŞİF

İngiliz medyası Çin'de farelerde test edilen bir virüsün yüzde yüz öldürücülüğe ulaştığını yazdı. Pekin'deki Çin ordusuyla bağlantılı bilim insanları, pangolinlerde bulunan ve GX_P2V olarak bilinen Kovid benzeri bir virüsü klonladı. Virüsün farelerde nasıl tepki vereceğini öğrenmek isteyen uzmanlar bütün farelerin ölmesiyle birlikte deneyi tamamlayamadılar.

Ölüm oranı yüzde 100ü gördü: Akciğer yerine beyinde yayılıyor Kovid-19u mutasyona uğratıp, klonladılar

"BU ANLAMSIZ VE KORKUNÇ"

Virüsün enjekte edildiği bütün fareler 8 gün içerisinde hayatını kaybetti. Bilim insanları ayrıca farelerin beyinlerinde ve gözlerinde yüksek düzeyde viral yük bulunmasına da şaşırdı; bu da virüsün, Kovid ile ilişkili olmasına rağmen vücutta benzersiz bir şekilde çoğaldığını ve yayıldığını gösteriyor.
University College London'da bulaşıcı hastalıklar uzmanı olan Profesör Francois Balloux konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Fareleri insanlaştırarak onlara rasgele virüs bulaştırıyorlar. Bu anlamsız ve korkunç" dedi.

Haberin Devamı

Ölüm oranı yüzde 100ü gördü: Akciğer yerine beyinde yayılıyor Kovid-19u mutasyona uğratıp, klonladılar

NEDEN PANGOLİNLER?

Malezya'da, koronavirüslerin taşıyıcıları olduğu bilinen ve Kovid'i yarasalardan insanlara geçiren ara konak olduğu düşünülen pullu bir memeli türü olan pangolinleri inceleyen bilim insanları bu canlılardan alınan örneklerin laboratuvarında mutasyona uğrattı. Araştırmacılar farelerin vücudundaki virüsün 6. günde akciğerlerde azaldığını ancak bu sefer de beyinde arttığını ortaya çıkardı. Deneyde bütün fareler şiddetli beyin enfeksiyonu nedeniyle öldü.