Dünya Malezya'da 'Allah' yazılı çorap sattığı iddia edilen bir mağazaya molotoflu saldırı

Malezya'da 'Allah' yazılı çorap sattığı iddia edilen bir mağazaya molotoflu saldırı

31.03.2024 - 07:46 | Son Güncellenme:

Çoğunluğu Müslüman olan etnik Malayların, 34 milyonluk nüfusunun üçte ikisini oluşturduğu Malezya'da din oldukça hassas bir konu.

Malezyada Allah yazılı çorap sattığı iddia edilen bir mağazaya molotoflu saldırı

Malezya'da üzerinde "Allah" yazan çoraplar satan bir market zinciri, sabah saatlerinde molotof kokteylli saldırıya uğradı. Ulusal basında yer alan haberlere göre, saldırı vitrindeki bazı eşyaların tutuşmasına neden oldu, ancak yangın mağazadaki çalışanlar tarafından hızlıca söndürüldü.  "KK Supermart" isimli market zincirinin üst düzey yöneticileri de, 'dini duyguları rencide etmekle" suçlandı.   Mağazada satışa sunulan çorapların fotoğrafları, sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Haberin Devamı

Vatandaşlar, "Allah"ın isminin ayaklarla ilişkilendirilmesini "saldırganlık" olarak gördükleri yönünde paylaşımlarda bulundu.  Müslüman olan etnik Malayların, 34 milyonluk nüfusun üçte ikisini oluşturduğu Malezya'da din oldukça hassas bir konu.  Bununla birlikte ülkede etnik Çinli ve Hint azınlıklar da bulunuyor. 

Devlet haber ajansı Bernama'nın haberine göre KK Supermart'ın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Chai Kee Kan ve şirket yöneticisi eşi Loh Siew Mui, tedarikçi firmanın üç temsilcisiyle birlikte "dini duyguları rencide etmekle" suçlandı. 

Şahısların tamamı suçsuz olduklarını savundu. Polis şefi Wan Muhammed Zahari Wan Busu, Reuters'a yaptığı açıklamada, cumartesi günü Pahang eyaletinin doğusundaki Kuantan bölgesinde bulunan bir KK Supermart mağazasına şafaktan hemen önce molotof kokteyli atıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Bernama'nın haberine göre de, salı günü Perak eyaletindeki bir başka KK Supermart mağazasına molotof kokteyli atılmıştı. 

Wan Muhammed Zahari, polisin cumartesi günkü saldırının şüphelisini henüz tespit edemediğini ancak bölgeyi araştırdığını ve kanıt için yakın devre televizyon kayıtlarını kontrol ettiğini dile getirdi.