Dünya 'Mavi Balina' tekrar patlak verdi! Kendini 6. kattan boşluğa bıraktı

'Mavi Balina' tekrar patlak verdi! Kendini 6. kattan boşluğa bıraktı

24.05.2023 - 14:47 | Son Güncellenme:

Mavi Balina oyunu için verilen görevleri yapan küçük bir çocuk 6. kattan aşağı atladı.

Mavi Balina tekrar patlak verdi Kendini 6. kattan boşluğa bıraktı

Rus bir gencin yazılımını yaptığı ve Rusya'daki internet çeteleri tarafından gizli linkle ölüm tuzağı kuran Mavi Balina oyunu bir dönem dünyada infial yaratmıştı. Oyunun kuralları ise oldukça basit. Oyun kurbanlarından verdiği 50 talimatı yerine getirmesini istiyor. Mavi Balina Kurbanlarıyla ilgili ilk raporlar 2016'da Rusya'da yayınlandı.

Haberin Devamı

50 günlük süreyi kapsayan bu komutlar arasında derin olmayacak şekilde kol ve bacakların kesilmesi, belirli bir süre kimseyle görüşülmemesi, yüksek sesli müzik dinlenilmesi gibi aşamalar yer alıyor. Türkiye'de bu oyun sebebiyle şimdiye kadar 142 kişinin öldüğü tahmin ediliyor.

Öte yandan o dönem pek çok uzman, 'Mavi Balina' meydan okumasının ilk raporlarının sansasyonel bir aldatmaca olduğunu öne sürdü.

KENDİNİ BİR ANDA BOŞLUĞA BIRAKTI

Mavi Balina oyunun son kurbanı ise Ukraynalı küçük bir çocuk oldu. Mykyta isimli çocuk oyunun verdiği görevlerden birini yapmak için 6. kattaki evinden kendini aşağı bıraktı.

Mavi Balina tekrar patlak verdi Kendini 6. kattan boşluğa bıraktı

HAYATTA KALMASI MUCİZE

Apar topar hastaneye kaldırılan çocuğun durumu ilk başta ağırdı ancak şans eseri omuriliği zarar görmediği için tedavi süreci daha kolay geçti.

Haberin Devamı

Sonraki iki ayı hastanede geçiren çocuk, bu sürenin yarısını yoğun bakımda geçirdi. Mykyta, olaydan dokuz ay sonra, fiziksel olarak iyi durumda ama annesi, 'istismarcıların onu tekrar avlayacağına ve hayatının hala tehlikede olduğuna' inanıyor.

Çocuğu psikoloğa gittiğini ve akıl sağlığının yerinde olduğunu belirten anne konuyla ilgili şöyle dedi:

'Mykyta kesinlikle zihinsel olarak sağlıklı bir çocuk. Her çocuk böyle bir etki altına girebilir'

Mavi Balina tekrar patlak verdi Kendini 6. kattan boşluğa bıraktı