Dünya Karakoldaki iğrenç olayda yeni gelişme: 'Cinsel olarak sömürüldüm'

Karakoldaki iğrenç olayda yeni gelişme: 'Cinsel olarak sömürüldüm'

02.05.2023 - 10:33 | Son Güncellenme:

ABD'de çalıştığı karakoldaki polislerle ilişkiye girdiği ortaya çıkan Maegan Hall basına yaptığı açıklamalarda olayın ortaya çıkmasını ilişkiye girdiği polislerin birbirlerini kıskanmasına bağladı.

Karakoldaki iğrenç olayda yeni gelişme: Cinsel olarak sömürüldüm

Ocak ayında ortaya çıkan ve bir anda dünyada ses getiren olayın baş kahramanı Maegan Hall isimli polisti. ABD'nin Tennessee eyaletindeki bir karakolda yaşanan gelişmede Hall'ın altı meslektaşı ile görev sırasında cinsel ilişkiye girdiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Jedidiah isimli kocası ile açık ilişki yaşadığını belirten Hall, Polis kuvvetlerine 2021 yılında katıldı ve o günden beri yaklaşık 40 bin nüfuslu bölgede görev almaya başladı. İşe başladıktan kısa bir süre sonra meslektaşlarına çıplak ve üstsüz fotoğraflarını yollayan Hall, bir süre sonra onlarla cinsel ilişki yaşamaya başladı.

Karakoldaki iğrenç olayda yeni gelişme: Cinsel olarak sömürüldüm

HERKESİN HABERİ VARDI

O dönem davanın tanıkları karakolda Hall'ın birçok polisle öpüştüğünü hatta bir başka açık ilişki yaşayan çift ile de ilişkiye girdiğini gördüğünü aktardı.

Soruşturma kapsamında skandala karışan bütün polislere dava açıldı, olaya karışan kişiler görevden uzaklaştırıldı. Kovulan polisler arasındaki Lewis Powell, Hall'le ilişki yaşadığını reddetti ve kadın polisin çok sayıda partneri olduğunun karakoldaki herkes tarafından bilindiğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Larry Holladay isimli şahıs ise kadın meslektaşıyla çok sayıda ilişkiye girmekten sorgulandı. McGowan isimli polis ise, Maegan ve Jedidiah çiftinin evine bir başka kadınla gidip yine 'çoklu' ilişki yaşadı.

Karakoldaki iğrenç olayda yeni gelişme: Cinsel olarak sömürüldüm

'TACİZ EDİLDİM' DEDİ

Bu gelişmelerden aylar sonra Hall tekrar ABD basınında gündem oldu. Hall, ilişkiye girdiği polislerin kendisini taciz ettiğini öne sürdü ve cinsel anlamda sömürüldüğünü belirtti. Öte yandan Hall karakolda, düzenli olarak "cinsel imalar ve müstehcen davranışlarla dolu" tacize uğradığını iddia ediyor.

Karakoldaki iğrenç olayda yeni gelişme: Cinsel olarak sömürüldüm

BİRBİRLERİNİ KISKANMIŞLAR

Mahkeme belgelerinde kayıtlara geçen ifadelerde ise olayın ortaya çıkmasından sonra Hall'ın intiharın eşiğinden döndüğü belirtildi.

Adalet istediğini belirten Hall'ın davası 18 Mart 2025 tarihinde görülecek. 61 sayfalık bir itirafta Hall, ilişki yaşadığı polislerin bir süre sonra birbirini kıskandığı için skandalın patlak verdiğini düşünüyor.