Dünya 'Ölüm yolu'nda son kare! Üçüncü otopside tüyler ürperten detaylar...

'Ölüm yolu'nda son kare! Üçüncü otopside tüyler ürperten detaylar...

20.07.2022 - 16:31 | Son Güncellenme:

18 yaşındaki üniversite öğrencisinin evine gitmek için bindiği taksinin şoförü, aylardır gizemi çözülemeyen bir fotoğraf çekti. Motelin güvenlik kamerası görüntülerinde ise saat 04.35'ten sonrası hayati önemde.

Ölüm yolunda son kare Üçüncü otopside tüyler ürperten detaylar...

Yeryüzünün en tehlikeli ülkeleri arasında başı çeken Meksika'da tarih 9 Nisan. Mekisak'nın kuzeydoğusundaki Escobedo şehrinde bir grup gencin katıldığı partide, 18 yaşındaki hukuk öğrencisi Debanhi Escobar da var.

Haberin Devamı

Aslında her şey arkadaşlarının genç kızı partide yalnız bırakarak 'şaka yapmak' istemeleriyle başladı. Arkadaşlarına göre Debanhi çelişkili davranıyordu ve bu yüzden arkadaşları partiden onsuz ayrılmaya karar verdi. Partide tek başına kalan genç kızı ise bir daha kimse görmedi.

Ta ki, Debanhi'yi partiden eve götürmesi için çağrılan taksi şoförü tarafından çekilen fotoğrafı ortaya çıkana kadar.

Görüntü, Jesus olarak tanınan şoför Juan David Cuéllar tarafından 9 Nisan sabahı saat 05.00 civarında çekilmişti. Jesus, genç kadının arkadaşları tarafından çağrılan, 'güvenilir' olduğu iddia edilen bir taksi şoförüydü. Debanhi Escorbar’ın neden arabadan indiği belli değildi.

Taksi şoförü söz konusu kareyi, yolcunun Monterrey şehrinin eteklerinde arabasından indiğini göstermek için çektiğini söyledi. Güvenlik kamerası görüntüleri ise taksi şoförünün genç kıza uygunsuz bir şekilde dokunduğunu gösteriyordu.

Haberin Devamı

Ölüm yolunda son kare Üçüncü otopside tüyler ürperten detaylar...

İhbar üzerine polisler, Debanhi'yi aramak için insansız hava araçları, arama köpekleri ve güvenlik kamerası görüntülerini kullandı. Ancak bütün aramalara ve incelemelere karşın genç kız bulunamadı.

Acılı baba Mario Escobar'a göre ise savcılar işini doğru yapmıyordu. Kaybolduğu hafta yapılan tüm aramalar da sonuçsuz kaldı. Tam 12 gün sonra acı haber geldi.

Ölüm yolunda son kare Üçüncü otopside tüyler ürperten detaylar...

TANINMAZ HALE GELEN CESET

Bir motelin çalışanı, su deposundan gelen kötü kokudan şüphelenince cesede ulaşıldı. Polisler, Debanhi’nin cesedini yol kenarındaki motelin dört metre derinliğindeki su deposundan çıkardı. Genç kızın vücudu suda yaklaşık iki hafta kaldıktan sonra tanınmaz hale gelmişti. Cesedin ona ait olduğu boynundaki kolyeden ve kaybolduğu gece giydiklerinden anlaşıldı.

Yetkililer, Debanhi'nin bir kafa travması sonucu öldüğünü iddia ederken, genç kızın yanlışlıkla su deposuna düştüğü öne sürüldü. Ancak ailesi söylenenleri reddetti ve bunu 'imkansız ve mantıksız' buldu. Hatta talihsiz kızın babası, Debanhi'nin ölümünün doğrudan taksi şoförüyle ilgili olduğunu söyledi.

Ölüm yolunda son kare Üçüncü otopside tüyler ürperten detaylar...

Çünkü taksi şoförünün Debanhi'yi taciz ettiği iddia edilen videolar yayınlandığında Nuevo León Başsavcısı Gustavo Adolfo Guerrero Gutierrez, cinsel şiddet nedeniyle yargılanacak bir suç olmadığını söylemişti. Bunu göz önünde bulundurarak Debanhi'nin babası artık savcıya güvenmediğini söyledi ve şoförü rızası olmadan kızına dokunduğu için sorumlu tuttu. Acılı babaya göre kızı bu taciz nedeniyle taksiden inmişti.

Haberin Devamı

GOOGLE HARİTA'LAR KANIT OLDU

Ayrıca cesedin bulunduğu depo da birçok şüphe uyandırıyordu. Google'ın haritalar uygulaması üzerinden motel havuzunun boş olduğu görülebiliyordu. Üstelik Debanhi'nin cesedinin bulunduğu yer, keşif öncesinde yetkililer tarafından zaten defalarca kontrol edilmişti. Yerel muhabir Fabian Pasos da motele sorunsuz bir şekilde girebilmiş ve herhangi bir çürüme kokusu fark etmeden deponun yakınında bazı videolar kaydetmişti.

Ölüm yolunda son kare Üçüncü otopside tüyler ürperten detaylar...

Savcılık, genç kızın cesedinin bulunduğu su deposunun yanındaki diğer iki depoda cep telefonu, anahtarları ve çantasının bulunduğunu belirtiyor.

Debanhi'nin ailesine göre, 18 yaşındaki kızın kaybolmasıyla ilgili soruşturma tutarsızlıklar ve eksikliklerle doluydu. Nuevo León Eyaleti Güvenlik Bakanı Aldo Fasci de 9 Nisan ile 21 Nisan arasında yaşananları 'büyük bir insani başarısızlık' olarak tanımladı.

Haberin Devamı

ÜÇ FARKLI OTOPSİ

Nisan ayında ölü bulunan Debanhi'nin 'ölüm yolu' olarak adlandırılan Monterrey yakınlarındaki Nuevo Laredo otoyolunda çekilmiş ürpertici fotoğrafı gündemdeki yerini korurken, ceset üçüncü kez otopsi için mezarından çıkarıldı.

Aile cinayetin aydınlatılması için özel dedektif tutarken, başkent Mexico City'deki adli tıp kurumunun başında yer alan Dr. Felipe Takajashi Debanhi Escobar'ın ölüm nedenini boğularak nefessiz bırakılma olarak açıkladı.

Ölüm yolunda son kare Üçüncü otopside tüyler ürperten detaylar...

Dr. Takajashi'ye göre, genç kız motel havuzuna girdiğinde hayattaydı, solunum yolunun tıkanması nedeniyle hayatını kaybetti. Debanhi Escobar'ın cesedi bulunduğunda, genç kız üç ya da beş gün önce öldürülmüştü.

Adli tıp yöneticisi, otopside genç kızın cinsel saldırıya uğradığına ilişkin bir kanıt bulunmadığını da kaydetti.

Önceki otopsi analizlerinden birinde, Debanhi'nin cinsel saldırı sonrası öldürüldüğü aktarılmıştı.

Haberin Devamı

KAMERANIN GÖRÜŞ AÇISINDAN ÇIKTIĞI AN

Taksicinin Debanhi'yi araçtan indirdiği 219 kilometrelik ıssız güzergah, Meksika'da 'ölüm yolu' olarak biliniyor. Dedektifler, genç kızın neden araçtan indiğini ve yolun ortasında kan donduran fotoğrafı verdiğini henüz çözebilmiş değil.

Ölüm yolunda son kare Üçüncü otopside tüyler ürperten detaylar...

Güvenlik kamerası görüntüleri ise, Debanhi Escobar'ın araçtan indikten dakikalar sonra Alcosa Transportes Internacionales adlı kamyon şirketine ait tesise girdiğini gösteriyordu.

Motelin güvenlik kamerası kayıtları ise, genç kızın içeri girdiğini ve etrafı gezdiğini ortaya koyuyor. Sabaha karşı saat 04.35'te ise Debanhi Escobar'ın motelin garaj yoluna doğru koştuğu görülüyor, bir dakika sonra ise restoranın kapısından bakarken kayda alınıyor. En sonunda ise yüzme havuzunun yanındaki üç su deposuna doğru yürürken kameraların görüş açısından çıkıyor.

Ölüm yolunda son kare Üçüncü otopside tüyler ürperten detaylar...

DEBANHI İLE AYNI GÜNLERDE KAYBOLAN GENÇ KIZLAR

Debanhi Escobar cinayeti, her gün 10 kadının öldürüldüğü Meksika'yı ayağa kaldırdı. Ülkenin birçok şehrinde gösteriler 'adalet' talep eden gösteriler düzenlenirken, Debinha kadına karşı şiddet hareketinin sembolleri arasında.

Debanhi Escobar kaybolmadan hemen önce yine Monterrey şehrinde 27 yaşındaki Maria Fernanda Contreras adlı başka bir kadın da öldürülmüştü. Escobar'ın arandığı hafta boyunca da yerel basında beş genç kızın daha cesedinin bulunduğu yazıldı. Kurbanların hepsinin Debanhi ile aynı zamanlarda kayıp olduğu da belirtildi. Yetkililer ise şimdiye kadar yaklaşık bin 600 kadının kayıp olduğunu açıkladı. Bunlardan 829'unun hâlâ kayıp olarak listelendiği ve 16'sının ölü olarak bulunduğu ifade ediliyor.