Dünya Ülkenin en tehlikeli adamına böyle küfür etti! Başına gelenler...

Ülkenin en tehlikeli adamına böyle küfür etti! Başına gelenler...

14.07.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Meksikalı bir genç TikTok hesabından yayınladığı videoda, ülkenin en tehlikeli uyuşturucu kartellerinden olan El Mencho'ya hakaret etti. Olayın ardından TikTok kullanıcısının başına gelenler duyanları endişe ve şaşkınlığa sürükledi.

Ülkenin en tehlikeli adamına böyle küfür etti Başına gelenler...

Derleyen: Oğuzcan Atış / Milliyet.com.tr - Meksika denildiğinde birçok kişinin aklına ilk etapta ülke genelinde önemli bir güç haline gelen uyuşturucu kartelleri ve kartel savaşları geliyor. Kimi zaman kendi aralarında kimi zaman doğrudan kolluk kuvvetleriyle şiddetli çatışmalara giren uyuşturucu satıcıları, ABD başta olmak üzere dünya genelindeki uyuşturucu pazarına hakim durumda. Uyuşturucu başta olmak üzere illegal yöntemlerle her yıl milyarlarca dolar gelir elde eden silahlı gruplar, ülke içinde de güvenliğin sekteye uğramasındaki en büyük etken olarak biliniyor. Karteller arasında yaşanan silahlı çatışmalar ve zaman zaman topluma açık alanlarda oldukça acımasız yöntemlerle gerçekleştirilen infazlar, sadece Meksikalıları değil tüm dünyayı dehşete düşürüyor.

Ülkenin en tehlikeli adamına böyle küfür etti Başına gelenler...

Haberin Devamı

Meksikalı yetkililer on yıldan uzun bir süredir uyuşturucu kartellerine karşı ölümcül bir savaş veriyor olsa da kartellerin sahip olduğu silahlı güç, bu mücadelenin etkisiz kalmasına sebep oluyor. Meksika’da her yıl siyasetçiler, öğrenciler ve gazetecilerin de olduğu çok sayıda kişi, silahlı çatışmalar ve infazlar sebebiyle hayatını kaybediyor. Hükümetin kartellere savaş açtığı 2006'dan bu yana ülke, üç yüz binden fazla cinayete şahit oldu.

Uyuşturucuya karşı açılan savaşta en ilginç ve endişe verici olaylar 2019 yılında yaşandı. El Chapo adıyla bilinen Joaquín Guzmán'ın oğlunun Ekim 2019'da Culiacan şehrinde yakalanmasının ardından El Chapo’nun yüzlerce adamı, ağır silahlarla sokaklara indi ve devlet güçleri ile sert çatışmalar yaşandı. Yaşanan olaylarda askerlerin aileleri de olmak üzere siviller rehin alındı.

Çatışmalar soncunda yetkililer, halkı daha fazla tehlikeye atmamak için operasyonun sonlandırılması ve zanlının serbest bırakılması emrini vererek Ovidio Guzman’ı serbest bırakmıştı.

ARDI ARKASI KESİLMİYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan Güvenlik Bakanı Alfonso Durazo, “Personel ve sivil kayıpların önüne geçmek için Guzman olmadan geri çekilme kararı alındı” dedi. Kargaşa nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edilen Sinaloa Bölgesi Güvenlik Müdürü Cristobal Castaneda da olaylarda 2 kişinin öldüğünü 21 kişinin ise yaralandığını duyurdu. Kartellerin karıştığı son olayda ise ülkenin en çok aranan ve en tehlikeli olarak nitelenen 'El Mencho' başrolde. Genç bir TikTok kullanıcısı, hesabından yaptığı paylaşımda ülkenin en büyük kartel gücü olarak bilinen Cartel Jalisco Nueva Generacion (CJNG) lideri 'El Mencho' ya ağır hakaretler etti.

Haberin Devamı



Ülkenin en tehlikeli adamına böyle küfür etti Başına gelenler...

TikTok kullanıcısı videoda kartel liderine ağır hakaretler ettikten sonra, “Ben ölümsüzüm, dokunulmazım, şeytanla bir anlaşma yaptım. Seni ateşe vereceğim Mencho. Bunu söylemekten korkmuyorum, bu sözleri hem burada hem de senin yüzüne karşı söyleyebilirim” ifadelerini kullandı. Paylaşımın ardından günlerce sessizliğe bürünen TikTok kullanıcısının akıbeti birçok kişi tarafından merak konusu oldu. Bazı kullanıcılar, El Mencho'nun ülkenin en çok aranan adamı olduğunu ve aşırı şiddette meyilli olduğunu hatırlatan yorumlar yaparak, kendisine hakaret eden TikTok kullanıcısının peşine düşmüş olabileceğini söyledi.

Bazı kullanıcılar ise 2017 yılında El Mencho’ya ağır hakaretler eden Meksikalı Youtube yayıncısı Juan Luis Lagunas Rosales’i hatırlatan yorumlar yaptı. Rosales, üç yüz bin takipçili Instagram hesabından yaptığı paylaşımın hemen ardından saldırıya uğradı. Saldırganların 15 ila 18 el ateş ettiği 17 yaşındaki genç hayatını kaybetti.

Bir süre hiçbir paylaşım yapmayan TikTok kullanıcısı, günler sonra paylaştığı yeni bir video ile herkesi şaşkına çevirdi.

Haberin Devamı

“LÜTFEN BENİ ÖLDÜRMEYİN”

Günler süren sessizlik, TikTok hesabından yapılan yeni bir paylaşımla sona erdi. Konuyla ilgili paylaşılan ikinci videoda aynı kullanıcı, "Söylediklerim için üzgünüm, iyi değildim, ne söylediğimin farkında değildim.” ifadelerini kullandı ve “Yaptığım yanlıştı. Sonuçlarının ne olacağını düşünemedim. Bunu takipçi sayımı arttırmak için yaptım ama artık pişmanım. Takipçilerim ve Bay Mencho’dan özür dilerim” şeklinde konuştu.

Ülkenin en tehlikeli adamına böyle küfür etti Başına gelenler...

Psikolojik sorunları olduğunu belirten TikTok kullanıcısı, “Bay Mencho, psikolojik sorunlarım var efendim, sizden hoşlandığımızı ve sizi sevdiğimizi unutmayın" şeklinde konuştu ve ardından, “Sizi ve ailenizi çok seviyoruz. Benim de sizin gibi bir ailem var. Hepimiz bazen hatalar yapabiliriz. Lütfen beni öldürmeyin” diyerek kartelden af diledi.

KARTEL SAVAŞLARI SÜRÜYOR

2014 yılında dünyaca ünlü uyuşturucu baronu El Chapo'nun yakalanması tüm dünyada geniş yankı buldu. El Chapo’nun yakalanmasının ardından oluşan boşluk ise sokaklardaki şiddet olaylarını arttırdı. El Chapo yakalandıktan sonra dünyanın en büyük uyuşturucu kartellerinden biri haline gelen Ismael 'El Mayo' Zambada, rakiplerini yok etmek için sokakları savaş alanına çevirdi ve bir diğer büyük kartel olan CJNG’ye savaş açtı.

Haberin Devamı

Sahip olduğu 9 bin 300 kilometreden fazla kıyısı ve ABD ile de 3 bin 140 kilometrelik sınıra sahip Meksika'da birbirleri ve güvenlik güçleri ile çatışan 9 büyük kartel ve bu kartellerle ilişkili çok sayıda çete bulunuyor. Kartellerin, uyuşturucu ve kaçakçılıktan elde ettikleri gelir sayesinde çok sayıda ağır silaha ve zırhlı araca sahip olduğu biliniyor.