Dünya Rus albayın oğlu, Ukrayna askeri! Artur Asadov hayatını kaybetti

Rus albayın oğlu, Ukrayna askeri! Artur Asadov hayatını kaybetti

17.04.2023 - 17:06 | Son Güncellenme:

400 günden fazla bir süredir devam eden Rus işgalinde yaşanan en ilginç ve dramatik olaylardan birini kayıtlara geçiren Artur Asadov cephe hattında hayatını kaybetti.

Rus albayın oğlu, Ukrayna askeri Artur Asadov hayatını kaybetti

2022'nin Şubat ayında patlak veren Rusya-Ukrayna savaşı cephe hattında bütün kaosuyla devam ediyor. İşgalciler savaşın başında Zelenskiy'nin ülkeyi terk etmesini bekliyordu, ancak olaylar hiç de planlandığı gibi gitmedi.

Haberin Devamı

Cephe hattından gelen haberler aslında bir süredir klasik. Rus ordusu aylardır kilitlenen Bakhmut'u almaya çalışıyor, Ukraynalılar ise bölgeyi tutmaya devam ediyor.

Son günlerin en büyük gündemi, Pentagon'dan sızan belgeler. Belgeler ağırlıklı olarak işgal ile ilgili. Ukrayna ve Rusya'nın gelecek dönemlerde olası hareketlerini içeren belgeler bir süredir dünyada manşet oluyor.

MAYINLARI TEMİZLEMESİ 10 YIL SÜRECEK

Gün içerisinde ortaya çıkan ve oldukça ilginç olan gelişmelerden birini İngiliz istihbaratı sundu. Buna göre Ukrayna'yı mayınlardan temizlemek muhtemelen en az 10 yıl sürecek.

İngiliz Savunma Bakanlığı askeri istihbaratının günlük raporunda yer alan bilgide, özellikle Herson ve Harkov bölgelerindeki mayınların sayısının yüz binleri bulduğu yazıldı. Ukrayna genelinde işgal başladığından beri 750'den fazla sivil mayınlar nedeniyle hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Rus albayın oğlu, Ukrayna askeri Artur Asadov hayatını kaybetti

KARA-MURZA 25 YIL HAPİS CEZASI ALDI

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı saldırıların ardından savaş karşıtı komite kuran ve geçtiğimiz yıl tutuklanan muhalif politikacı Vladimir Kara-Murza, vatana ihanet ve Rus ordusunu aşağılama suçlarından 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ARTUR ASADOV ÖLDÜ

Öte yandan günün belki de en dikkat çeken haberi İngiliz medyasında ortaya çıktı. Habere göre savaş başladığında gönüllü olarak Ukrayna tarafında yer alan Rus asıllı 26 yaşındaki Artur Asadov işgalcilerle girdiği çatışmada hayatını kaybetti.

Artur'un ölümü ilginç kılan şey ise aylar önce verdiği bir röportaj. Artur'un babası Rus ayrılıkçı ordusuna kayıtlı bir general ve bölgede hala aktif olarak görev yapıyor. Kayıtlara göre Oleg isimli şahıs Donetks'de Albay rütbesi ile askerlerini yönetiyor.

Rus albayın oğlu, Ukrayna askeri Artur Asadov hayatını kaybetti

BABASINDAN ALDIĞI SON MESAJ ORTAYA ÇIKTI

Artur ölmeden önce verdiği röportajda babasından savaşın başında bir mesaj aldığını ve Albay Oleg'in Kiev'de bulunan asker ve gönüllülere 'Direnmeyin pislikler' çağrısı yaptığını aktardı. Babası ile cephe hattının zıt taraflarında bulunduğunu belirten Artur konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı

'Kelimenin tam anlamıyla cephe hattının zıt taraflarındayız. Ama sadece birimiz doğru amaç için savaşıyoruz'

Artur, babasının ayrılıkçılara katılmadan önce bile çatışmada yavaş yavaş Rus yanlısı bir duruş benimsediğini gördüğünü söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

'Rus propagandası onu ele geçiriyordu. Buna boyun eğmeyeceğini, bundan daha akıllı olacağını düşündüm. Ama yanılmışım'

Rus albayın oğlu, Ukrayna askeri Artur Asadov hayatını kaybetti

Röportajın ilerleyen kısımlarında 'Baban ile cephede karşılaşsan ne yaparsın?' sorununa da hayattayken yanıt veren Artur, babasına ateş etmeyeceğini onun da aynısını yapacağını bildiğini aktardı. Babasının 10 yıl Ukrayna ordusuna hizmet verdiğini de hatırlatan Artur, 2011 yılında Rusya'ya giden Oleg Asadov'un 2016 yılında “Donbas milislerine” katıldığını paylaştı.

EYLÜL AYINDA ORTAYA ÇIKTI

Artur'un hikayesi ilk olarak Eylül ayı sonlarında, savaştan etkilenenler için bir Rus gazetecilik kuruluşu olan 'Yardım Masası' tarafından anlatıldı. Artur o dönem pek çok Ukraynalının benzer ailevi sorunlarla boğuştuğunu fark ettiği için hikayesini paylaşmaya karar verdiğini söylemişti.