Dünya Rus hezimeti: Tankın namlusuna beyaz bayrak bağlayarak teslim oldular!

Rus hezimeti: Tankın namlusuna beyaz bayrak bağlayarak teslim oldular!

06.10.2022 - 16:50 | Son Güncellenme:

Harkov ve Lyman'ın ardından Herson'da da hezimete sürüklenen Rus ordusunun son görüntüsü dünyayı şaşkına çevirdi. Yetkililer, Rus birliklerini silah bırakıp kaçmaya zorlayan Ukrayna'nın, Kırım'ı geri alabileceğini söylüyor.

Rus hezimeti: Tankın namlusuna beyaz bayrak bağlayarak teslim oldular

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sekizinci ayında sürerken, Rus askerlerinin köşeye sıkıştığı ve silah bırakarak teslim olmak zorunda kaldığı haberleri ayyuka çıktı. Ortaya çıkan şoke edici görüntüler de bunu destekler nitelikte.

Haberin Devamı

Ukrayna'nın yıldırım hızındaki karşı saldırısı sırasında köşeye sıkışan Rus askerleri, tanklarına beyaz bayrak bağlayıp teslim olurken görüntülendi. Binlerce askerin, Kiev'in yıldırım hızındaki saldırısı karşısında silahlarını bıraktığı ve Rusların toprak kaybetmeye devam ettiği haberlerinin ardından gelen inanılmaz görüntüler, beyaz bayrak dalgalanan tankın Ukrayna hatlarına doğru ilerlediğini gösteriyor.

HERSON YAKINLARINDA ŞOK GÖRÜNTÜ

Ukrayna'nın savunucularının bölgedeki zaferini belgeleyen görüntülerin, 24 Şubat'ta başlayan işgalden bu yana ele geçirilen ve hala Rus kontrolünde olan Herson'un yakınlarında çekildiği ileri sürülüyor.

Rus hezimeti: Tankın namlusuna beyaz bayrak bağlayarak teslim oldular

Dün gece üst düzey ABD'li yetkililer, Kiev güçlerinin mevcut hızıyla ilerlemeye devam etmesi halinde, Ukrayna'nın Kırım'ı geri alabileceğini söyledi. ABD'li yetkili Telegraph gazetesine şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

Kırım'ın Ukrayna tarafından geri alınması belirgin bir olasılık ve artık göz ardı edilemez.

King's College London'daki Savaş Çalışmaları Bölümü'nden Dr Mike Martin şunları söyledi:

Ukraynalılar güneyde harika bir gün geçirdi. Rus hatları çökmeye ve birlikler geri çekilmeye devam ediyor.

Ukrayna lideri Volodymyr Zelenskiy, her gece düzenli olarak yaptığı bilgilendirme konuşması kapsamında, birliklerinin güney Ukrayna'nın Herson bölgesinde üç yerleşim yerini daha kurtardığını ve saldırılarının "devam ettiğini" iddia etti.

TANKIN NAMLUSUNDA BEYAZ BAYRAK

Rus yanlısı askeri blog yazarlarının, 1500 kilometrekarelik şaşırtıcı bir kayıpla cephe hattının çöktüğünü açıklamasının ardından, Putin'in kuvvetlerine geri çekilme emri verildi.

Rus hezimeti: Tankın namlusuna beyaz bayrak bağlayarak teslim oldular

Herson cephesinde çekilen görüntülerde, içinde birkaç Rus askeri bulunan bir BMP-2 piyade savaş aracının tepeden aşağı indiği görülüyor. Bir askerin taretin üzerinde olduğu ve tankın namlusunda beyaz bayrak dalgalandığı dikkat çekiyor. Diğeri askerin ise önündeki makineli tüfeğin namlusuna beyaz bayrak bağladığı görülüyor.

TANKIN ETRAFINI SARDILAR

Tankı izleyen Ukraynalı askerlerden biri silahını tanka doğrultmuş şekilde ortaya çıkıyor. Ona, silahlarını doğrultan diğer askerler de katılıyor. Tank durma noktasına geldiğinde, kuledeki Rus elleri havada bir şekilde atlıyor ve Ukraynalılar silahlarını ona doğrultmuş olarak ilerliyor.

Haberin Devamı

ON BİNLERCE RUS ASKERİ YARDIM İSTİYOR

Rus hezimeti: Tankın namlusuna beyaz bayrak bağlayarak teslim oldular

Silahlı Ukraynalılar aracın etrafını sararken, diğer Ruslar ortaya çıkmaya başlıyor ve Ukraynalıların emirlerine uyarak üzerleri aranırken yere yatıyor. Teslim olma anının, Rusların savaş alanını terk etmesine izin vermek için Ukraynalılar tarafından kurulan özel bir yardım hattı aracılığıyla önceden ayarlandığına inanılıyor.

Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü'nden Andriy Yusov, "on binlerce askerin" yardım hattını aradığını açıkladı.

Rus hezimeti: Tankın namlusuna beyaz bayrak bağlayarak teslim oldular

"RUSYA MİSİLLEME DARBESİ İNDİRECEK"

6 kilometre genişliğindeki nehir üzerindeki tek köprünün ABD ve İngiltere tarafından sağlanan uzun menzilli roketler tarafından bombalanmasının ardından binlerce Rus askeri, Dnipro'nun batı yakasında kuşatılmakla karşı karşıya.

Rus devlet medyası, Moskova yanlısı yetkili Kirill Stremousov'un, birliklerin "güçlerini toplamak ve misilleme darbesi indirmek için yeniden bir araya geldiklerini" söylediğini aktardı.

Rus birliklerinin şehrin sadece birkaç kilometre doğusundaki Inhulets nehrine doğru geri çekilmesi bekleniyor.

Rus hezimeti: Tankın namlusuna beyaz bayrak bağlayarak teslim oldular

Haberin Devamı

Bu arada İngiltere Savunma Bakanlığı, Harkov bölgesindeki Ukrayna silahlı kuvvetlerinin Rusya'nın savunma bölgesine doğru 18 kilometre kadar ilerlediğini söyledi.

PUTİN "SONSUZA KADAR RUSYA'NIN OLACAK" DEMİŞTİ

Bu arada Salı günü yüzlerce kilometre güneyde, Kiev'in birlikleri birkaç saat içinde Rus askerlerini kaçmaya zorladı ve Kremlin kısmi bir çöküş yaşadı. Bir gecede Rus birliklerinin kaçmasına neden olan eli bayraklı Ukrayna askerleri, yerel halk tarafından coşkuyla karşılandı. Ukrayna lideri Zelenskiy, bunun üzerine onlarca köy ve kasabanın Rus işgalinden kurtarıldığı müjdesini verdi. Herson'daki kazanımlar son derece önemli çünkü burası geçen hafta Putin'in "sonsuza kadar" Rusya'nın bir parçası olacağını söyleyerek ilhak ettiği dört bölgeden biriydi.

Önceki gün Putin, ordusu yeni bölgeyi kontrol etmek için mücadele ederken, Ukrayna'nın dört bölgesini ilhak etmek için son belgeleri imzaladı. Rus lider, geçen hafta Ukrayna'nın Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporizhzhia bölgelerini Rusya'ya dahil etmeyi amaçlayan anlaşmaları imzalamıştı.

Haberin Devamı

Her gün hezimet haberleri gelen Rus askerleri aşağılanmayla karşı karşıya kalırken, Putin'in Batı'ya bir mesaj olarak Ukrayna'daki savaşı nükleer hale getirmesinden korkuluyor.

İŞKENCE ODALARI BULUNDU

Öte yandan, dün küçük bir kasaba olan Pisky-Rad'kivs'ki'de, Buça ve İzyum'da karşılaşılan korkunç manzaralara rastlandı. Yetkililer, Ukrayna'da kurbanların dişlerinin çekildiği ve bazılarının diri diri gömüldüğü, Ruslara ait bir işkence odasının ortaya çıkarıldığını açıkladı. Görüntüler, Ukraynalı yetkililerin bölgedeki kurbanlardan çekildiğini söylediği onlarca altın diş, kapak ve takma dişle dolu plastik bir kovayı gözler önüne serdi. Bir diğer görüntü, kurbanı keskin dumanı solumaya zorlamak için yanan bir bezle doldurulmuş bir gaz maskesi gösterilirken, yerel halk bazı kurbanların nasıl diri diri gömüldüğünü anlattı.

Rus hezimeti: Tankın namlusuna beyaz bayrak bağlayarak teslim oldular

Keşfedilen işkence odaları arasında, terk edilmiş hükümet binalarının bodrumlarına kurulanlar da yer alıyor. Bazılarında elleri bağlı cesetler, dizlerinde veya başlarının arkasında kurşun yaraları bulundu.