Dünya Şahin'den alt varyant uyarısı

Şahin'den alt varyant uyarısı

20.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

BioNTech’in CEO’su Uğur Şahin, Omicron’un aşıların koruyamadığı bir alt varyantının ortaya çıkabileceğini söyledi

Şahinden alt varyant uyarısı

BioNTech’ın CEO’su ve kurucu ortağı Uğur Şahin, İngiltere merkezli Financial Times gazetesine açıklamalarda bulundu. İş insanı, Omicron’un aşıların koruyamadığı bir alt varyantının ortaya çıkabileceğini söyledi. Dünyada 6 milyon insanın ölümüne sebep olan Kovid-19 önlemlerinin kaldırıldığı dönemde yapılan uyarı dikkat çekti.

Haberin Devamı

“Zaman ilerliyor” diyen Şahin, BioNTech ve Moderna gibi hızlı mRNA teknolojisi kullanılan aşılarda bile seri üretime geçilmenin üç ayı bulabileceğini söyledi. CEO, “Ek klinik denemelere gerek kalmadan aşı adaptasyonunu en yeni verilere göre yapma imkanına sahip olmak faydalı olacaktır. Önlem alma konusunda zamanla yarışılıyor” diye konuştu.

CDC’DEN TAVSİYE

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), en az altı aylık olan çocuklara koronavirüs aşısı yapılmasını tavsiye etti. Tavsiye, ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) BioNTech/Pfizer aşısının 6 ay ile 4 yaş arasındaki minikler için kullanımına ilişkin acil durum izni vermesinin ardından geldi. Moderna’nın aşısının kullanımına da, 6 ay ile 5 yaş arasındaki çocuklar için izin verildi.

Yazarlar