Dünya ABD'den geri gelecek mi? Oğlu önce yazdı sonra sildi: Babam ülkeye 'dönebilir'

ABD'den geri gelecek mi? Oğlu önce yazdı sonra sildi: Babam ülkeye 'dönebilir'

07.03.2023 - 15:27 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz yıl Brezilya'da seçimleri kaybetmeden önce ülkeden kaçan ve ABD'de yaşamaya başlayan Jair Bolsonaro hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Oğlu tarafından Twitter'dan yapılan açıklama gündem olunca jet hızında silindi ve kısa bir süre sonra 'düzeltme' yapılarak tekrar paylaşıldı.

ABDden geri gelecek mi Oğlu önce yazdı sonra sildi: Babam ülkeye dönebilir

Brezilya'da 30 Ekim’de yapılan ikinci tur devlet başkanlığı seçiminde eski devlet başkanı solcu Luiz Inacio Lula da Silva oyların yüzde 50.9’unu, aşırı sağcı Bolsonaro ise yüzde 49.1’ini aldı.

Haberin Devamı

Yemin töreninden birkaç gün önce ABD Florida'ya kaçan Bolsonaro'nun radikal destekçileri, Brezilya'nın başkenti Brasilia'daki Kongre binasını ve başkanlık sarayını bastı. Bolsonaristler tarafından basılan devlet kurumları arasında bazı bakanlıklar ve Yüksek Mahkeme de vardı.

Seçim hile karıştırıldığını iddia eden ve orduya Lula'nın görevi devralmasına karşı müdahale çağrısı yapan binlerce Bolsonaro destekçi gözaltına alındı.

TURİST VİZESİNE BAŞVURDU

Bolsonaro, 30 Aralık'tan beri ABD’nin Florida eyaletinde kalıyor. Eski devlet başkanı, vizeyi beklerken ABD'de kalmayı planlıyor. Avukatı Felipe Alexandre, Bolsonaro'nun"hayatının 34 yılını kamu hizmetine adadığını" ve "biraz ara vermek istediğini" söyledi. Bolsonaro ilk başta devlet başkanları ve diplomatlar için verilen 30 günlük A-1 vizesiyle ABD'ye gitti.

Haberin Devamı

Göçmenlik konularına bakan bir hukuk firmasında çalışan Alexandre, eski devlet başkanının "bir sonraki adımının ne olacağına karar vermeden önce kafasını boşaltmayı ve Amerika Birleşik Devletleri'nde birkaç ay turist olmanın tadını çıkarmayı" umduğunu söyledi.

ÜLKE KARIŞTI FOTOĞRAFI VİRAL OLDU

Brezilya'da ortalık yangın yerine dönerken Bolsonaro'nun o dönem ortaya çıkan bir fotoğrafı gündem oldu. Florida'daki bir fast food restoranında tavuk yerken görüntülenen eski başkana sosyal medyada tepki yağdı.

ABDden geri gelecek mi Oğlu önce yazdı sonra sildi: Babam ülkeye dönebilir

OĞLUNDAN GERİ DÖNÜŞ SİNYALİ: KESİN DEĞİL

Öte yandan gün içerisinde Jair Bolsonaro'nun oğlu Flavio Bolsonaro'nun attığı tweet gündem oldu. Söz konusu tweet'te, Jair Bolsonaro'nun 15 Mart tarihinde Brezilya'ya döneceği yazıldı. Paylaşım kısa sürede gündem olunca Flavio tweet'i jet hızında sildi.

ABDden geri gelecek mi Oğlu önce yazdı sonra sildi: Babam ülkeye dönebilir

Kısa bir süre sonra tekrar bir paylaşımda bulunan Flavio, babasının ülkeye dönmesinin ihtimal dahilinde olduğunu ancak henüz 'kesinlik' kazanmadığını yazdı.