Dünya Şok görüntü, kan donduran mesaj!

Şok görüntü, kan donduran mesaj!

08.07.2023 - 17:49 | Son Güncellenme:

Belediye binası dışına güpegündüz bıraktılar, video kaydı sosyal medyada hızla yayıldı. Streç filmle bir mumya gibi sarıp sarmalanan ve plastik bantla sıkıca yapıştırılan kurbanların üstünde, upuzun bir mesaj vardı.

Şok görüntü, kan donduran mesaj

Her gün yaklaşık 100 insanın vahşice öldürüldüğü, saatte ortalama dört insanın kurşunlar ya da sadist yöntemlerle can verdiği yeryüzünün en tehlikeli ülkelerinden biri. Viyadüklere asılmış cesetlerden araziye gömülmüş kurbanlara, videoya alınmış infazlardan kaçırılıp kaplanlara yedirilen insanlara vahşetin her çeşidinin görüldüğü Meksika'dan gelen son fotoğraflar, dünyada şok etkisi yarattı.

Haberin Devamı

Dünyada en çok suç işlenen 50 şehrin listelendiği listede 17 kentle yer alan Meksika, uyuşturucu kartellerinin savaş alanı. ABD'de hapiste olan El Chapo Guzman'ın Sinaloa Karteli'yle Yeni Nesil Jalisco Karteli (CJNG) arasındaki amansız savaşa, diğer karteller de katılıyor.

Meksika'nın orta kesimindeki San Luis Potosi eyaletine bağlı Tamuin şehrinde yaşayanlar, belediye binası dışına bırakılan tüyler ürpertici mesajı fark etti. Streç filmle bir mumya gibi sarıp sarmalanan ve plastik bantla sıkıca yapıştırılan iki cesedin görüntüleri, hızla sosyal medyada yayıldı. Polis, hemen şehrin merkezindeki General Pedro Antonio de los Santos Caddesi'ne ulaştı.

Cesetlerin üstünde yeşil bir zemine yazılmış bir not bulundu. Notta, Meksika'nın en eski kartellerinden biri olan Körfez Karteli'nin imzası vardı.

Haberin Devamı

Körfez Karteli'nin bölgede savaş halinde olduğu Yeni Nesil Jalisco Karteli'ne verdiği korkunç mesajda şunlar yazılıydı:

"Andres La Estaca, Jorge Munrroy, Silenia de la posta, Marianna Guadalupe, Ernesto Escamilla (polis), Jorge Martínez (lakabı La bola), Gastón Soni, Benjamín Alejandro, Omar Cepeda (lakabı la empanada), Raúl Barrer (lakabı Panochas), El Pichus (lakabı la vaca), El Hinchado, Martín Em (lakabı Poly Venanos). Bu Romin Soni'ye destek veren herkesin ve Tamun'da yaşayan adamlarının başına gelecek. CJNG buraya ait değil. İmza: Cartel del Golfo."

Şok görüntü, kan donduran mesaj

KİMLİKLERİ BELİRLENEMEDİ

Yerel medya, Körfez Karteli'nin listesindeki isimlerin birçoğunun halihazırda ülkenin en tehlikeli karteli olarak öne çıkan CJNG üyeleri olduğunu bildiriyor. Tüyler ürpertici mesajda adı bulunan polislerin ise, Yeni Nesil Jalisco Karteli'yle işbirliği içinde olduğu tahmin ediliyor.

Meksika medyasındaki haberlere göre polis kimliği belirlenemeyen cesetler hakkında bir soruşturma başlattı, Adli Tıp'taki otopsinin ardından kurbanların neden öldüğü belirlenecek.

Şok görüntü, kan donduran mesaj

YALNIZCA İKİSİ YOK

CJNG ve Körfez Karteli, San Luis Potosi eyaletini kontrol etmek için savaşan çok sayıda kartelden yalnızca ikisi. İki suç örgütünün yanı sıra Los Zetas, Sinaloa, Kuzeydoğu ve Los Alemanes gibi karteller de bölgede faaliyet gösteriyor. Körfez Karteli'nin ana merkezinin ise, Tamaulipas eyaletinde olduğu biliniyor.

Cinayet ve şiddetin neredeyse her bölgede kol gezdiği Meksika'da, resmi verilere göre 100 binden fazla kişi kayıp. Bu insanların birçoğunun organize suçların kurbanı olduğu tahmin ediliyor. Ancak suçlular nadiren ceza alıyor.

Resmi veriler birçok kayıp vakasının 2007 yılından bu zamana yaşandığını gösteriyor. Bu tarih, dönemi devlet başkanı Felipe Calderón’un da 'uyuşturucuyla mücadelede savaş' başlattığı yıla denk geliyor. Kaybolanların üçte ikisi erkekler, beşte biri de 18 yaş altı insanlar oluşturuyor.