Dünya Şok görüntüler ortaya çıktı! Katillere ve tecavüzcülere 'kahraman' olma sözü...

Şok görüntüler ortaya çıktı! Katillere ve tecavüzcülere 'kahraman' olma sözü...

15.09.2022 - 17:06 | Son Güncellenme:

Yerde yatan ve teslim olmuş Rus askerlerinin fotoğrafları şok dalgaları gibi yayılırken, ortaya çıkan yeni görüntüler tam anlamıyla tüyler ürpertti. Kasvetli binanın bahçesine dizilen yüzlerce katil ve tecavüzcüye 'savaş kahramanı' olma sözü veren Putin destekçisinin her bir sözü, infial yaratacak cinsten.

Şok görüntüler ortaya çıktı Katillere ve tecavüzcülere kahraman olma sözü...

Ukrayna'yı işgali yedi aydır süren Rusya'da işler gittikçe sarpa sararken, savaşı kaybetmeye adım adım yaklaştıklarını anlayan Rus yetkililer ne yapacaklarını şaşırdı. Dün aldığı ağır darbelerin arındnan arkasına bakmadan kaçan Rus ordusundan geriye kalanlaron görüntüleri ortaya çıkmış ve infial yaratmıştı. Ukrayna'nın en büyük ikinci şehri Harkov çevresindeki Rus işgalciler, birkaç gün içinde peş peşe aldıkları ağır darbelerle geri çekilme kararı almıştı. Harkov'daki hezimetin nedenleri Rus çevrelerinde tartışılırken, bu hamle, Putin'in suçu ordu komutanları ve Savunma Bakanlığı'na yıkma çabası olarak yorumlanmıştı.

Haberin Devamı

Rus askerlerinin artan kayıplar nedeniyle Ukrayna'da savaşmayı reddettiği haberleri gündeme bomba gibi düşmüş, yerde yatan teslim olmuş Rus askerlerinin fotoğraflarının yarattığı şok dalgaları tsunami gibi yayılmıştı. Luhansk Valisi Serhiy Haidai, "Ölülerin sayısının 43 bine yaklaştığı ortaya çıkmaya başladığından beri Rus birlikleri, Ukrayna topraklarında savaşmayı reddediyor, yaralı işgalcilere yapılan ödemeler durduruldu" demiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

Şok görüntüler ortaya çıktı Katillere ve tecavüzcülere kahraman olma sözü...

Rusya Federasyonu'nun askeri komutanlığı, halihazırda oluşturulmuş yeni birliklerin Ukrayna topraklarına gönderilmesini askıya aldı.

KATİL VE TECAVÜZCÜLERE AF

Moskova, Ukrayna'da savaşacak asker bulmakta gitgide zorlanırken, Putin'in 'şefi'ni bir Rus hapishanesinde gösteren görüntülerin yayılması, durumun tahmin edilenden de kötü olduğunu ortaya koydu. Wagner'in 61 yaşındaki patronu Yevgeny Prigozhin, geçmişte işledikleri korkunç suçlar nedeniyle hapse atılmış azılı suçlulularla pazarlık yaparken görüntülendi. Prigozhin, Ukrayna'da altı ay boyunca savaşan katil ve tecavüzcülere, sağ çıkmaları halinde af teklif ederken görüldü.

Haberin Devamı

"Putin'in şefi" olarak anılan Yevgeny Prigozhin, mahkumlara Ukrayna'da yakalanmak yerine bir kendileri bir de düşman için el bombası tutarak, kendi canlarını almaları gerektiğini söyledi.

"SAVAŞ KAHRAMANI OLABİLİRSİNİZ"

Şok görüntüler ortaya çıktı Katillere ve tecavüzcülere kahraman olma sözü...

GİZLİ GÖRÜNTLER SIZDIRILDI

Görüntüler, Prigozhin'in işledikleri korkunç suçlar nedeniyle hapse girmiş mahkumlara, "savaş kahramanı" olabileceklerini söylediğini gösteriyor. Onlara "Bu zor bir savaş, diğerlerinin yakınından bile geçmez" dediğini gösteriyor. Adam sözlerine şöyle devam ediyor:

Neredeyse iki milyon can kaybının olduğu Stalingrad savaşındakinden ble iki buçuk kat daha fazla cephane tüketimim var.

Eski bir Gulag esir kampı bölgesi olan Mordovia'daki yüksek güvenlikli cezaevinde, gri gökyüzü altında yüzlerce mahkûma yaptığı konuşma, yakın zamanda sadakatinden dolayı "Rusya Kahramanı" ilan edilen Vladimir Putin'in "şefi" lakaplı Prigozhin'in bizzat kendisinden geliyor.

Şok görüntüler ortaya çıktı Katillere ve tecavüzcülere kahraman olma sözü...

Katiller, seks suçluları ve hırsızlara, kanlı savaşta cephede altı ay hayatta kalmaları halinde anında özgürlük ve Putin'den af sunuyor. Ölenlerin ise katil ya da tecavüzcü olarak değil, 'kahraman olarak' gömüleceğini söylüyor.

Şok görüntüler ortaya çıktı Katillere ve tecavüzcülere kahraman olma sözü...

Ukrayna tarafından ele geçirilmekle karşı karşıya kalanlara, düşman eline düşmek yerine kendilerini öldürmeleri için el bombası kullanmaları emrediliyor. Kaçan hükümlü askerlerinse anında kafalarına kurşun sıkılarak idam edilecekleri söyleniyor.

Haberin Devamı

Gizlice çekilen görüntülerde, 61 yaşındaki Prigozhin'in Putin tarafından Ukrayna'da konuşlandırılan Wagner özel ordusunu temsil ettiğini itiraf ettiğini de gösteriyor. Rusya daha önce, en tehlikeli mahkumlarını savaşçı olarak görevlendirdiği için binlerce mahkumu işe aldığı bilinen Wagner ile bağlantıyı reddetmişti.

YASAKLARI BİR BİR SAYDI

"Putin'in şefi" olarak anılan Yevgeny Prigozhin, kendini tanıtırken mahkumlara şöyle diyor:

Şok görüntüler ortaya çıktı Katillere ve tecavüzcülere kahraman olma sözü...

Ben özel bir savaş şirketinin temsilcisiyim, belki adını duymuşsunuzdur - Wagner Grubu.

Varlığı Kremlin tarafından yıllardır reddedilen, ancak Putin'in emrinde olduğu düşünülen kiralık bir ordu olan Wagner, Rusya'nın doğrudan askeri müdahalesi dikkatleri üzerine çekeceği için, dünyanın çeşitli bölgelerinde Kremlin adına savaşlarda kullanılıyor. Wager'ın, askerleri tarafından savaş suçları, tecavüz ve işkence iddialarının yaygın olduğu Afrika, Orta Doğu ve Güney Amerika'da faaliyet gösterdiğine inanılıyor. Prigozhin'in de ağır kayıplar verdikten sonra hapishanelerden eleman aldığı düşünülüyor. İddiaya göre, ön saflarda altı ay boyunca savaşmaya istekli olmaları koşuluyla, katillere hapis cezalarından af teklif ediliyor. Bugün ortaya çıkan görüntüler de, bu iddiaların tamamının doğruluğunu destekliyor.

Haberin Devamı

Prigozhin, görüntülerde hükümlüleri şöyle uyarıyor:

İlk günah terk etmek. Kimse kaçmaz, kimse pes etmez, kimse teslim olmaz. Teslim olma konusunda ne yapman gerektiği sana öğretilecek. Üzerinizde olması gereken iki el bombası. Bir el bombası düşmanlarımız için, bir el bombası da kendiniz için. İkinci günah, savaş bölgesinde yasaklanmış olan alkol ve uyuşturucu... Üçüncü günah ise yağmacılık. Bu, yerel kadınlar, erkekler, flora, fauna, herhangi biriyle cinsel temasları içerir. Aldığımız minimum yaş 22 ve maksimum 50. Fiziksel olarak iyi durumda olmanız şart.

DÜŞMAN SİPERİNİ BASIP BIÇAKLA ÖLDÜRDÜLER

Kremlin ziyafetlerinde şef olduktan sonra güvenilir bir Putin destekçisi olan multi-milyoner Prigozhin, Haziran ayında St Petersburg'daki bir hapishaneden, Putin uğruna savaşmaları için gönderdiği ilk 40 mahkûmun "düşman siperlerini basıp onları bıçakla öldürdükleriyle" övünmüştü.

Şok görüntüler ortaya çıktı Katillere ve tecavüzcülere kahraman olma sözü...

Prigozhin, testleri geçmeleri halinde seks suçluları ve uyuşturucu bağımlılarının da savaşa gönderdiğini kabul ediyor.

"Seks suçlarından hapse atılanlara büyük özen gösteriyoruz, ancak insanların hata yaptığını da anlıyoruz" diyor ve mahkumları saldırı birliklerine dönüştüreceğine ant içiyor:

Haberin Devamı

Adamlarımın yüzde altmışı saldırı askerleri ve siz de onlardan biri olacaksınız. Siz de aynı şekilde muamele göreceksiniz, bazen benim birliklerimle uzun yıllar savaşanlardan ve onlarca savaştan geçenlerden daha fazla sadakatle... Wagner'da birkaç uçak tipim var, MLRS'm var (çoklu fırlatma roket sistemleri). Tanklarım var, etkili bir şekilde saldırmak için gereken her şeye sahibim. Önden gidenler en güçlüler ve daha kolay hayatta kalıyorlar. Geri çekilip ne yapacağını bilemeyenlerin başı belaya giriyor... Ölenlerin hepsi vasiyetinizde belirttiğiniz yere, yakınlarınıza teslim edilecek veya belirttiğiniz yere defnedilecek. Mümkünse, öldürülen esir savaşçılar, savaşın korkunç faturası arttıkça birçok Rus şehrinde ortaya çıkan Düşmüş Kahramanların Sokaklarına gömülecekler.

CEZASI İDAM

Fikir değiştirenlere işte şöyle bir uyarıda bulunuyor Putin'in şefi:

Hapishaneye geri dönme gibi bir seçeneğiniz yok. Bize gelip ilk gün 'bunu yapmak doğru gelmiyor' diyenler kaçak olarak işaretleniyor ve ardından kurşuna dizilerek infaz ediliyor. Karar vermek için beş dakikanız var.

Savaş yanlısı ve Kremlin'e sadık haber kaynakları, videodaki kişinin Prigozhin olduğunu doğruladı.