Dünya 'Deprem kahini' haritada işaretledi: Burada 48 saat içinde deprem olacak

'Deprem kahini' haritada işaretledi: Burada 48 saat içinde deprem olacak

02.10.2023 - 15:34 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş'ta yaşanan depremleri üç gün öncesinden bilen 'Deprem Kahini' lakaplı Avustralyalı gökbilimci 48 saat içinde yeni deprem beklediği yeri açıkladı.

Deprem kahini haritada işaretledi: Burada 48 saat içinde deprem olacak

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremi günler öncesinden şans eseri tahmin eden ve o 6 Şubat itibariyle 'Deprem Kahini' olarak anılan Frank Hoogerbeets daha sonlaları sık sık dünya ülkeleri hakkında tahminlerde bulundu. Avustralyalı gökbilimci Frank Hoogerbeets, Ay, Güneş ve diğer gezegenlerin dünyada meydana gelen depremleri tetiklediğini öne sürüyor. Bu bağlamda sık sık televizyon programlarına çıkarak yaptığı hesaplamaları aktaran Hoogerbeets Youtube kanalı üzerinden deprem beklediği yerleri sık sık paylaşıyor.

Haberin Devamı

EN AKTİF FAYDA TAHMİNLER

Hoogerbeets'in deprem beklediği yerler genellikle dünyanın zaten hali hazırda en aktif fayları oluyor. Hatta bazen bu faylarda olmasını beklediği depremler bile tutmuyor. Öyle ki gezegen geometrisindeki hassas kümelenmenin yeryüzünde çok büyük bir sismik aktiviteye yol açacağını savunan Hoogerbeets, mega deprem için Kamçatka Yarımadası ve Kuril Adaları'nda sık sık deprem beklediğini ifade ediyor.

Deprem kahini haritada işaretledi: Burada 48 saat içinde deprem olacak

'ÖZEL BİR YAZILIM GELİŞTİRDİM'

Sosyal medyada birçok kullanıcı 'deprem uzmanının' nasıl böyle tahminlerde bulunduğuna anlam veremezken Hoogerbeets, özel bir yazılım geliştirdiğini ve araştırmalarını bu yazılım üzerinden yaptığını öne sürdü.

48 SAAT SÜRE VERDİ

Hoogerbeets, son olarak Pakistan için tahminlerde bulundu. 230 milyon nüfuslu ülkede iki gün içinde yıkıcı bir deprem beklediğini belirten şahıs, bu tahminini deniz seviyesi ve atmosferdeki elektrik akımlarının artışa geçtiğini gözlemlediği için paylaştığını bildirdi. Pakistan Meteoroloji Dairesi, iddialarla ilgili bir açıklama yapmadı.

Haberin Devamı

Deprem kahini haritada işaretledi: Burada 48 saat içinde deprem olacak