Dünya Hastaları kandırıp böbreklerini çıkardılar! Araba tamircisi anesteziyi uyguladı

Hastaları kandırıp böbreklerini çıkardılar! Araba tamircisi anesteziyi uyguladı

03.10.2023 - 11:58 | Son Güncellenme:

Kliniğe gelen hastaların gizlice böbreklerini çıkartan ve yüz binlerce liraya satan çetenin çökertildiği ortaya çıktı.

Hastaları kandırıp böbreklerini çıkardılar Araba tamircisi anesteziyi uyguladı

230 milyon nüfuslu Pakistan Salı günü bir skandala ev sahipliği yaptı. Hükümet yetkilileri ülkenin doğusunda yapılan operasyonlarda polisin yüzlerce hastanın böbreklerini ameliyatla alan sekiz kişiyi tutukladığını söyledi. Pakistan Başbakanı Muhsin Naqvi, "Dr. Fawad" olarak tanımlanan sözde çete liderinin, insanlara böbreklerini çıkardığı ve kara borsada 34 bin dolara ( yaklaşık bir milyon lira)  kadar alıcı bulduğunu kaydetti. Naqvi, Fawad'a operasyonlarda anesteziyi uygulayan isimsiz bir araba tamircisinin yardım ettiğini de hatırlattı.

Haberin Devamı

EYALETİ 'ÖZEL' SEÇTİLER

Başbakan, çetenin hastanedeki hastaları ve Taxila, Lahore, Pakistan yönetimindeki Keşmir'de operasyonları özel olarak gerçekleştirdiğini söyledi. Naqvi, "Böbrek nakline ilişkin bir yasa olmadığı için Keşmir'de bunu yapabildiler, dolayısıyla operasyonları orada yürütmeleri daha kolay oldu" dedi. Başbakan Naqvi ayrıca operasyonlarda üç kişinin öldüğünü de bildirdi. Naqvi, Fawad'ın daha önce beş kez tutuklandığını ancak her seferinde serbest bırakıldığını bu sebepten ötürü şahsın operasyonlarına devam edebildiğini söyledi.

Hastaları kandırıp böbreklerini çıkardılar Araba tamircisi anesteziyi uyguladı

ŞANS ESERİ ORTAYA ÇIKTI

Polis tarafından yapılan açıklamada ise Fawad ve ekibinin böbrek sorunu yaşayan hastaları özellikle seçtiği belirtildi. Hastaları tedavi için kandırarak böbreklerinin çıkarıldığını belirten yetkililer olayın, bir mağdurun böbreğinin tedavi edilmesi sonrası ağrılarının tekrar başlaması üzerine başka bir doktora görünmesiyle ortaya çıktığını basınla paylaştı. 

Haberin Devamı

Pakistan'da insan organlarının ticareti 2010 yılında çıkartılan kanunla yasaklandı. Söz konusu yasa suçlulara 10 yıldan fazla hapis ve ağır para cezaları içeriyordu. Yasaya rağmen ülkede organ ticareti özellikle fakir nüfusun yoğunlaştığı ve yozlaşmış kolluk kuvvetleriyle hala gelişerek devam ediyor.