Dünya Son dakika... Gün ağardı korkunç tablo ortaya çıktı! ABD'de facianın ötesi, sonarlar tespit etti

Son dakika... Gün ağardı korkunç tablo ortaya çıktı! ABD'de facianın ötesi, sonarlar tespit etti

26.03.2024 - 14:51 | Son Güncellenme:

ABD'nin Baltimore şehrinde bir kargo gemisi 1977 yılında inşa edilen köprüyü yerle bir etti. Kaza anında köprünün üzerinde bulunan 20 kişi ve çok sayıda araç ise suya düştü, yetkililer kayıpların olduğunu bildirdi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Maryland eyaletinde bulunan Baltimore şehrinde akılalmaz bir olay yaşandı. Yaklaşık 600 bin kişinin yaşadığı şehrin ana köprüsü olan Francis Scott Key'e kargo gemisi çarptı. Yerel saatle 01:27'de meydana gelen kazaya karışan geminin adı ise Dali olarak bildirildi. 348 metre uzunluğunda olduğu belirtilen gemi, Baltimore'dan yalnızca 27 dakika önce demir almış ve Sri Lanka'ya doğru gidecekti.

Haberin Devamı

"ONLARCA KAYIP VAR"

Kameraya yansıyan görüntülerde ise köprünün yıkıldığı anlar farklı açılardan kayıtlara geçti. Kaza anında köprünün üzerinde insan ve onlarca arabanın olduğu da hatırlatıldı. Köprüdeki hasarın boyutu henüz netlik kazanmadı. Ne Baltimore Polisi ne de Maryland Liman İdaresi henüz resmi bir açıklama yapmadı. Köprünün yıkılmayan kısımları ise trafiğe kapandı. Doğrulanmamış iddialara göre ise kaza sonrası suya düşen araçlar nedeniyle düzinelerce insanın kayıp olduğu öne sürüldü.

Son dakika... Gün ağardı korkunç tablo ortaya çıktı ABDde facianın ötesi, sonarlar tespit etti

BELEDİYE BAŞKANI OLAY YERİNE GİDİYOR

Baltimore Belediye Başkanı Brandon Scott, şehirdeki Francis Scott Key Köprüsü'nde yaşanan olaydan haberdar olduğunu ve yerel yetkililerle temas halinde olduğunu söyledi. Scott ayrıca bölgede çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Şimdiye kadar herhangi bir can kaybının yaşanmadığı olayda 20 kişi ve çok sayıda araç suya düştü bu kişilerin akıbeti bilinmiyor.

Haberin Devamı

Son dakika... Gün ağardı korkunç tablo ortaya çıktı ABDde facianın ötesi, sonarlar tespit etti

"İŞÇİLER SUYA DÜŞTÜ"

Yetkililer suya düşen kişilerin köprünün bakımı için çalışan işçiler olduğunu açıkladı. Baltimore'da hava an itibariyle 6 derece ve suyun sıcaklığı daha da düşük.

SICAK FOTOĞRAFLAR GELDİ

Uluslararası ajanslar korkunç kazanın gündüz fotoğraflarını yayınladı. Yetkililer ise kayıpların suyun altında tespit edildiğini belirtti ve "Sonar cihazlarımız araçları tespit etti, ancak henüz sayısını bilmiyoruz" dedi.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada durumun yakından takip edildiği belirtilerek, "Kalplerimiz bu korkunç olay nedeniyle kaybolanların aileleriyle birlikte. Sahil Güvenlik, köprünün çökmesi sonucu kaybolan kişiler için arama ve kurtarma çalışmaları yürütüyor” ifadesi kullanıldı. Beyaz Saray yetkililerinin ihtiyaç duydukları her türlü federal yardımı sağlamak üzere vali ve belediye başkanıyla iletişim halinde olduğu kaydedilen açıklamada, olayda kötü niyetli bir amaç bulunduğuna yönelik herhangi bir kanıt bulunmadığı vurgulandı.

Son dakika... Gün ağardı korkunç tablo ortaya çıktı ABDde facianın ötesi, sonarlar tespit etti

Son dakika... Gün ağardı korkunç tablo ortaya çıktı ABDde facianın ötesi, sonarlar tespit etti