Dünya Coronavirüste son dakika... Trump ilan etti! 31 Mayıs'a kadar...

Coronavirüste son dakika... Trump ilan etti! 31 Mayıs'a kadar...

11.03.2020 - 11:03 | Son Güncellenme:

Bulgaristan, Arnavutluk, Belçika, Panama ve Endonezya'da ilk coronavirüs ölümleri gerçekleşti, dünya üzerindeki can kaybı 4 bin 360'ı aştı. İran'da son 24 saatte 63 insan daha hayatını kaybetti, kurbanların sayısı 354'e çıktı. İspanya ve Almanya'da bir günde 11 can kaybı var. Yeryüzünde coronavirüse yakalananların sayısı ise gün içinde 120 bini geçti. Hong Kong metrosunda bir robot coronavirüse karşı çalışmaya başladı. Trump yönetimi, ABD'de ülkenin üç büyük havalimanındaki uçuşlara 31 Mayıs tarihine kadar sınırlama getiriyor.

Coronavirüste son dakika... Trump ilan etti 31 Mayısa kadar...

Türkiye'ye de ulaşan coronavirüs salgınında dünyadaki tüm gelişmeleri canlı blogla aktarıyoruz.

Haberin Devamı

17.50 : Bulgaristan'da coronavirüsten ilk ölüm gerçekleşti.

17.00 : Birleşik Krallık'ta son 24 saat içinde coronavirüs vakaları 373'ten 456'ya fırladı, 83 yeni vaka belirlendi. İngiltere'de bugüne kadar altı hasta hayatını kaybetti.

16.35 : ABD'de Donald Trump yönetimi, ülkenin üç büyük havalimanındaki uçuşlara sınırlama getiriyor. New York'taki JFK ve Laguardia ile Washington'daki Ulusal Havalimanı'nda 31 Mayıs tarihine kadar mümkün olan en az uçak inecek.

16.20 : Hollanda'da 121 insana daha coronavirüs bulaştığı belirlendi, ülkedeki hasta sayısı 503'e yükseldi.

15.30 : Orta Amerika ülkesi Honduras'ta ilk coronavirüs vakaları görüldü. Honduraslı yetkililer, iki kişide virüs tespit edildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

15.20 : Çekya Başbakanı Andrej Babis, Alman mevkidaşı Angela Merkel'in 'Coronavirüs ülke nüfusunun yüzde 60-70'ine bulaşabilir' açıklamasının paniğe yol açabileceğini söyledi.

15.05 : Balkan ülkesi Arnavutluk'ta coronavirüsten ilk ölüm. Covid-19'a yakalanan 73 yaşındaki bir kadın hasta yaşamını yitirdi.

15.00 : Çin'e bağlı özerk şehir Hong Kong'da coronavirüs salgınına karşı üretilen robot sahaya indi. Hong Kong metrosunda gazetecilere tanıtan robot, oksijenli su püskürtüp araçları dezenfekte ediyor.

Coronavirüste son dakika... Trump ilan etti 31 Mayısa kadar...


14.50 : Norveç, NATO'nun Kutup bölgesinde gerçekleştireceği tatbikatı askıya almaya karar verdi. Söz konusu tatbikatta 10 ülkeden 14 bin asker bir araya gelecekti.

14.20 : Dünyada Antarktika dışında tüm kıtalara yayılan coronavirüsün bulaştığı insan sayısı 120 bini dakikalar önce geçti. Coronavirüsten şu ana kadar 4 bin 365 insan yaşamını yitirdi.

14.20 : İspanya'da coronavirüs kurbanlarının sayısı Madrid bölgesinde gerçekleşen 10 ölümle birlikte 47'ye ulaştı. Yine Madrid bölgesinden gelen 242 yeni hasta bilgisiyle İspanya genelindeki vakalar 1978'e yükseldi.

14.05 : Almanya'da coronavirüsle bağlantılı ücüncü ölüm kayıtlara geçti. Almanya'da halihazırda 1296 coronavirüs hastası var.

13.45 : İran'da 63 kişi daha hayatını kaybetti, kurbanların sayısı 354'e çıktı. Tahran yönetimi, ülke genelindeki hasta sayısının ise 9 bine çıktığını bildiriyor.

Coronavirüste son dakika... Trump ilan etti 31 Mayısa kadar...


13.20 : İtalya Başbakanı Giuseppe Conte: Hükümet, coronavirüs ile karşı karşıya olan ekonomiye yardım etmek için toplam 25 milyar euro ayırdı. Coronavirüs ile mücadele etmek için AB seviyesinde mümkün olan tüm araçları kullanmak gerekli. 2020 açık harcamasını 20 milyar euroya artırılmasını isteyeceğiz.

Haberin Devamı

İtalya Ekonomi Bakanı Roberto Gualtieri: Kabine 12 milyar euro değerinde coronavirüsle mücadele önlemlerini Cuma günü onaylayacak. Hiç kimse coronavirüs nedeniyle işini kaybetmeyecek. Hükümet, şirketlerin likidite seviyelerini desteklemek için önlemleri inceliyor.

12.50 : Doğu Avrupa ülkesi Polonya, ülkedeki tüm okullar ve üniversiteleri iki hafta boyunca tatil etti. Başbakan Mateusz Morawiecki, 26 vakanın kayda geçtiği ülkede tüm sinemalar ve müzelerin de kapatıldığı bilgisini verdi.

12.15 : Ukrayna'nın başkenti Kiev'de tüm okullar Mart ayı sonuna kadar kapalı olacak.

12.10 : Sağlık Bakan Yardımcısı Nadine Dorries'in coronavirüse yakalanması İngiltere'yi çalkaladı. Geçen hafta parlamentodaki çay odasında Dorries'le birlikte oturduğunu söyleyen bir milletvekili, tüm parlamento üyelerinin teste girmesi gerektiğini söyledi. Milletvekiline göre, Başbakan Boris Johnson'a da coronavirüs testi uygulanmalı.

Haberin Devamı

12.00 : Avusturya, İtalya ile tren seferlerini ikinci bir emre kadar askıya aldı.

11.30 : Belçika'da coronavirüsten ilk ölüm gerçekleşti. Yaşamını yitiren hasta 90 yaşında.

Coronavirüste son dakika... Trump ilan etti 31 Mayısa kadar...



11.25 : Moldova üniversitelerin de dahil olduğu ülkedeki tüm okulları tatil etti. Şimdiye kadar üç vakanın kayıtlara geçtiği Moldova, ayrıca  coronavirüs görülen yerlerden gelenlerin ülkeye girişine izin vermiyor.

11.05 : Körfez ülkesi Bahreyn'de görülen coronavirüs vakalarında patlama yaşandı. Bir günde belirlenen 77 yeni vakayla birlikte ülke çapındaki hastaların sayısı 189'a fırladı. Bahreynli yetkililer, yeni vakalar arasında İran'dan bu hafta tahliye edilenlerin olduğunu aktarıyor.

11.00 : Irak, geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi Cuma namazlarını iptal etti.

10.40 : Çin'in orta kesimindeki Henan vilayetine bağlı Zhengzhou'da yeni bir önemli coronavirüs vakasının belirlendiği bildiriliyor. Yetkililerin fark ettiği hastanın Çin'e İtalya'dan geldiği ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde aktarma yaptığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

10.20 : İngiltere, ABD açıklarındaki Grand Princess yolcu gemisindeki vatandaşlarının tahliye edileceğini açıkladı.

10.00 : Güney Asya'daki ünlü tatil ülkesi Tayland, 18 ülkeden gelenlerin vizelerini iptal etti. Vize serbestisine sahip bazı ülkeleride etkileyen liste şöyle: Bulgaristan, Bhutan, Çin, Tayvan, Güney Kıbrıs, Etiyopya, Gürcistan, Hindistan, Kazakistan, Malta, Meksika, Nauru, Papua Yeni Gine, Romanya, Rusya, Suudi Arabistan, Özbekistan ve Vanuatu.

Coronavirüste son dakika... Trump ilan etti 31 Mayısa kadar...

09.30 : Bugüne kadar 27 insanın coronavirüs kaptığı Endonezya'da salgından ilk ölüm gerçekleşti.

09.25 : Fransız sağlık şirketi Biomerieux, salgınla mücadelede kullanılacak üç yeni koronavirüs testi ilan etti.

08.15 : İngiliz Times gazetesi, koronavirüs testi pozitif çıkan Sağlık Bakan Yardımcısı Nadine Dorries'in geçen hafta Başbakanlık konutunda Başbakan Boris Johnson'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla verdiği bir resepsiyona katıldığını yazdı.

Coronavirüste son dakika... Trump ilan etti 31 Mayısa kadar...


Times manşetinden duyurduğu haberde, Nadine Dorries'in yine geçen hafta İngiltere Parlamentosu'nda çok sayıda milletvekili dahil yüzlerce kişiyle buluştuğunu belirtti.

Gazeteye göre Dorries'in durumu, İngiltere'de Parlamento'nun kapatılıp kaptılmaması gerektiğine yönelik tartışmaları da muhtemelen alevlendirecek.

Coronavirüste son dakika... Trump ilan etti 31 Mayısa kadar...


Times geçen hafta da İngiltere Parlamentosu'nun faaliyetlerinin beş ay askıya alınmasının gündemde olduğunu yazmıştı.

62 yaşındaki İngiltere Sağlık Bakan Yardımcısı Nadine Dorries, aynı zamanda iktidardaki Muahazakar Parti'nin milletvekillerinden ve 2005 yılından bu yana Avam Kamarası'nda görev yapıyor. Times'taki habere göre, koronavirüsle mücadeleye yönelik yasa tasarısının hazırlanmasında rol oynayan Dorries Cuma günü kendisini kötü hissetti.

Testin pozitif çıkmasının ardından kendisini karantinaya alan Dorries, birlikte yaşadığı 84 yaşındaki annesinin öksürmeye başladığını ve onun sağlık durumunun kendisini daha fazla endişelendirdiğini belirtiyor. Dorries'in annesine de koronavirüs testi yapılacak.

Coronavirüste son dakika... Trump ilan etti 31 Mayısa kadar...


04.20 : Yeni haftayla birlikte vaka sayısında ciddi bir düşüşün kayıtlara geçtiği Güney Kore'de, yeniden bir artış var. Seul yönetimi, 242 yeni vakanın belirlenmesiyle toplam hasta sayısının 7 bin 755'e yükseldiğini bildiriyor.

04.10 : İngiltere Premier Ligi'nde bu akşam oynanması planlanan Manchester City-Arsenal maçı ertelendi. Ertelemenin nedeni, koronavirüse yakalanan Olympiakos ve Nottingham Forest'ın sahibi Evangelos Marinakis'le bazı Arsenalli futbolcuların temas kurması.

03.50 : Koronavirüs salgınını frenlediğini dün ilk kez resmen açıklayan Çin'de, bir günde 24 yeni vaka belirlendi. Bir önceki gün 19 kişinin Covid-19 kaptığı Çin ana karasında halihazırda 80 bin 778 vaka bulunuyor.

Çin'deki can kayıpları ise bir önceki güne göre beş artarak 22'ye çıktı. Çin bugüne kadar 3 bin 158 vatandaşını salgına kurban verdi.

03.25 : Panama Sağlık Bakanlığı, ilk koronavirüs vakasını açıkladıktan bir gün sonra ilk ölümün gerçekleştiğini duyurdu. Orta Amerika ülkesi konserler ve spor etkinliklerinin de arasında bulunduğu birçok organizasyonu askıya alacak.

02.55 : Coronavirüs salgınının başında Diamond Princess lüks yolcu gemisindeki vakalarla sarsılan Japonya'da, Covid-19 artık ana karada yayılıyor. Resmi televizyon NHK, tespit edilen 59 yeni hastayla bir günde en çok vakanın ortaya çıktığını izleyicilerine aktardı. 581 hastanın tedavi altına alındığı Japonya'da, şimdiye kadar 19 kişi yaşamını yitirdi.

Coronavirüste son dakika... Trump ilan etti 31 Mayısa kadar...


02.15 : ABD'deki ünlü Coachella Müzik Festivali, Ekim ayına kadar ertelendi. Kapılarını 10 Nisan'da açması planlanan dünyanın en büyük müzik etkinliklerinden biri olan Coachella, Los Angeles yakınlarındaki bir çölde gerçekleşiyor. Açık hava müzik festivaline yaklaşık 500 bin insan katılıyor.

01.55 : Tokyo Olimpiyat Komitesi, Covid-19 nedeniyle olimpiyatların bu yaz yapılamaması halinde bir veya iki yıllık bir ertelemenin daha gerçekçi bir hedef olacağını söyledi.

01.45 : İngiltere Sağlık Bakan Yardımcısı Nadine Dorries, koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. Kendisini evinde karantinaya alan Dorries, evinde kendisiyle birlikte yaşayan 84 yaşındaki annesinin sağlığıyla ilgili kaygıları olduğunu söyledi.

01.00 : ABD'de coronavirüsün merkez üssü Washington'da iki can kaybı daha gerçekleşti ve ölü sayısı 24 oldu. New Jersey, Florida ve California'daki ölümlerle birlikte ülkedeki virüs kurbanları 29'a ulaştı.

00.55 : Türkiye'de ilk koronavirüs vakası resmen açıklandı. Kameralar karşısına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir erkek olan hastanın Avrupa bağlantısıyla virüsü kaptığını söyledi.

00.45 : Güney Amerika ülkesi Paraguay, iki hafta boyunca tüm okulları tatil etti ve geniş katılımlı etkinlikleri askıya aldı.