Dünya Son dakika... İran'da düşürülen yolcu uçağında ilk gözaltılar

Son dakika... İran'da düşürülen yolcu uçağında ilk gözaltılar

14.01.2020 - 10:28 | Son Güncellenme:

Yolcu uçağının füzeyle vurulmasının affedilmez bir hata olduğunu tekrarlayan Cumhurbaşkanı Ruhani, saldırıda parmağı olan herkesin cezalandırılacağını açıkladı. Tahran yönetimi, bugün bazı gözaltıların gerçekleştiğini duyurdu.

Son dakika... İranda düşürülen yolcu uçağında ilk gözaltılar

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Tahran yakınlarında vurulan Ukrayna Havoyalları'na ait yolcu uçağına ilişkin yeni açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Silahlı kuvvetlerin saldırıdaki sorumluluğunu kabul ettiğini belirten Ruhani, 176 yolcu ve mürettebatın ölümüne yol açan füzenin fırlatılmasında parmağı olan herkesin cezalandırılacağını söyledi.

Hasan Ruhani ayrıca, uçağın füzeyle hedef alınmasının affedilmez bir hata olduğunu tekrarladı.

İLK GÖZALTILAR

İran Yargı Erki Sözcüsü Gulam Hüseyin İsmaili ise, bugün yaptığı açıklamada soruşturmada ilk gözaltıların gerçekleştiğini söyledi.

Uçağın kara kutusunun Fransa'ya gönderildiğini belirten İsmaili, soruşturmanın başlamasının üzerinden 72 saat geçtikten sonra bazı kişilerin gözaltına alındığını aktardı.

TRUDEAU'DAN GERİLİM TEPKİSİ

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Ukrayna uçağındaki kurbanların bölgede gerilim yaşanmasaydı hayatta olacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Global News televizyonuna röportaj veren Kanada Başbakanı, "Son dönemde bölgede gerilim artmasaydı, o Kanadalılar şu anda evlerinde aileleriyle olurlardı. Çatışma ve savaştaysanız bu olan bir şey. Yükünü masumlar çekiyor" dedi.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran Uluslararası İmam Humeyni Havalimanı'ndan havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağı, 8 Ocak Çarşamba sabahı kalkıştan kısa süre sonra düşmüş, uçakta bulunan 176 kişiden kurtulan olmamıştı.

Son dakika... İranda düşürülen yolcu uçağında ilk gözaltılar

Uçağın füzeyle vurulduğunu günlerce gizleyen İran, hafta sonu 'yanlışlıkla' düzenlenen saldırıyı itiraf etmişti. Yönetimin tavrına öfke duyan İranlılar, hafta sonundan bu yana başkent Tahran'da protesto gösterisi düzenliyor. İranlı yetkililer, 30 göstericinin gözaltına alındığını açıkladı

Uçakta 82 İran, 63 Kanada, 11 Ukrayna, 10 İsveç, dört Afganistan, üç Almanya ve üç İngiltere vatandaşı vardı.