Dünya Son dakika... Paşinyan bir kez daha Genelkurmay Başkanı atadı!

Son dakika... Paşinyan bir kez daha Genelkurmay Başkanı atadı!

22.03.2021 - 10:06 | Son Güncellenme:

Ordunun kendisinin istifasını istemesiyle iyice köşeye sıkışan Ermenistan Başbakanı, bu sabah yeni bir adım daha attığını açıkladı.

Son dakika... Paşinyan bir kez daha Genelkurmay Başkanı atadı

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, kendisinin istifasını isteyen ordunun başına üçüncü kez genelkurmay başkanı atadığını duyurdu.

Haberin Devamı

Dağlık Karabağ savaşındaki hezimetten sonra türbülansa giren Ermenistan'da, Şubat ayında ordu yayınladığı bildiriyle Paşinyan'ın koltuğu bırakmasını talep etmişti.

Bunun üzerine Paşinyan Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'ı görevden aldığını açıkladı ancak bu hamle Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan'dan döndü. Paşinyan Mart ayı başında bir kez daha Gasparyan'ı kovduğunu ilan etti ancak yerine getirmek istediği Artavk Davtyan'ın kararnamesi yine Cumhurbaşkanı tarafından imzalanmadı.

Ermenistan Başbakanı, bu sabah itibariyle Artak Davtyan'ın Genelkurmay Başkanlığı'na atandığını açıkladı. Ermenistan Başbakanı, Davtyan'ı atadığı karara imza atılmamasıyla yasalara göre belli bir süre sonra kararın kabul edilmiş sayılacağından, 22 Mart’tan itibaren Davtyan’ın Genelkurmay Başkanlığı görevine atanmış sayıldığını savundu.

Haberin Devamı

Sosyal medya hesabından açıklamayapan Paşinyan, "Artak Davtyan, kanun gereği Ermenistan Genelkurmay Başkanı olarak atanmış sayılmaktadır" ifadesini kullandı.