Dünya Son dakika: Şimdi de oraya gidiyorlar! DAEŞ korkusu...

Son dakika: Şimdi de oraya gidiyorlar! DAEŞ korkusu...

20.02.2018 - 12:48 | Son Güncellenme:

Moro İslami Kurtuluş Cephesi'nin lideri Hacı Murad İbrahim, Ortadoğu’dan kaçan DAEŞ’li teröristlerin Filipinler’e tehdit olduğunu belirtti.

Son dakika: Şimdi de oraya gidiyorlar DAEŞ korkusu...

Filipinler'de Müslümanların yaşadığı bölgenin bağımsızlığını isteyen Moro İslami Kurtuluş Cephesi'nin (MİKC) lideri Hacı Murad İbrahim, Suriye ve Irak’tan kaçmak zorunda kalan DAEŞ’li teröristlerin kendi ülkelerine gelmeye başladığını söyledi.

Haberin Devamı

İbrahim, eleman toplamaya başlayan terör örgütünün, şimdiden saldırı planları yaptığını da öne sürdü. MIKC liderine göre, güneydeki İligan ve Cotabota kentleri DAEŞ’in ilk hedefleri olacak.

Geçen sene DAEŞ’le bağlantılı teröristler Maravi kentini 5 ay boyunca kontrol altına almıştı. Bölgede çıkan çatışmalarda en az 1100 kişi öldürülmüştü.

Filipinler'in güneyinde faaliyet gösteren örgütlerin en tehlikelisi kabul edilen ve DAEŞ'e biat eden Ebu Seyyaf, Mindanao ve Sulu'da "bağımsız İslam devleti" kurmak amacıyla 1991 yılından bu yana şiddet eylemleri düzenliyor. MİKC'den ayrılan eski savaşçılar ve Afganistan'da savaşmış Filipinliler tarafından 1990'da kurulan Ebu Seyyaf, fidye karşılığı adam kaçırma olaylarıyla anılıyor.

Haberin Devamı

Hacı Murad İbrahim’in liderliğini yaptığı MİKC ile 40 yıldan fazla süredir çatışma halinde olan Filipinler'de taraflar 2014’te önemli bir barış anlaşmasına imza atmıştı. Anlaşma, Müslümanların çoğunluk olduğu bölgelerde daha fazla özerklik elde etmesini sağlamıştı.