Dünya Twitter'ın logosu değişti! Elon Musk'ın X takıntısı

Twitter'ın logosu değişti! Elon Musk'ın X takıntısı

24.07.2023 - 15:10 | Son Güncellenme:

Twitter'ın logosunu X olarak değiştiren Elon Musk'ın yıllardır sürdürdüğü 'X' sembolüne takıntısı dünya basınında ses getirdi.

Twitterın logosu değişti Elon Muskın X takıntısı

Twitter'ın sahibi Elon Musk, dün Twitter’ın sembolü olan kuş logosu yerine “X” harfini kullanmak istediğini söyledi. Musk, Twitter’da yaptığı açıklamada logonun gün içerisinde değişeceğini de bildirdi. Musk, şirketin ismini de X olarak değiştirmiş ve bunun “çoktan yapılması gereken bir değişiklik” olduğunu belirtti. Musk'ın işaret ettiği gibi x.com internet sitesi de doğrudan Twitter.com'a yönlendiriyor. Milyarder Musk’ın, Çin’in WeChat’ine benzer bir “süper uygulama” yaratmak istediği bildiriliyor.

Haberin Devamı

'KÜRESEL BİR KASABA'

Şirketin CEO’su Linda Yaccarino, markanın ismindeki yenilenmenin heyecan verici bir fırsat olduğunu savundu:

'Twitter devasa bir etki yaratarak iletişim şeklimizi değiştirdi. X daha da ileri gidecek ve küresel kasaba meydanını dönüştürecek'

'Küresel kasaba meydanı' ifadesi, Twitter’ı aldığında Elon Musk’ın platformla ilgili hedeflerinden birisi olarak kullanılıyordu. Musk, sosyal ağlarda “aşırı sağ” ve “aşırı sol” arasında kutuplaştığını söylediği tartışma ortamının, daha çeşitli fikirlere açılmasını hedeflediğini iddia etmişti.

Twitterın logosu değişti Elon Muskın X takıntısı

TWITTER'IN EN BİLİNEN VARLIĞI: MAVİ KUŞ

Ekim ayında Twitter’ı satın alan Elon Musk, şirketin ismi dahil birçok özelliğini ve uygulamanın fonksiyonlarını değiştirdi. Twitter internet sitesinde mavi kuş logosunun, şirketin en görünür varlığı olduğu ifade ediliyor.
Larry adlı kuşun adı, Twitter'ın kurucu ortağı Biz Stone'un anlattığına göre basketbol yıldızı ve Boston Celtics efsanesi Larry Bird'e övgü olarak verilmişti.

Haberin Devamı

Musk, Nisan ayında bu logoyu geçici olarak Dogecoin’in köpek simgesiyle değiştirmiş ve kripto paranın piyasa değerinin hızla artmasını sağlamıştı. Şirket, geçtiğiniz ay Musk’ın açıklamasıyla yürürlüğe giren, “tweet görüntüleme sınırı” nedeniyle eleştirilerin odağına yerleşmişti.

Onaylanmış ve “mavi tikli” hesaplar dışında herkesin günlük olarak belirli sayıda tweet’i görebilmesi, tepki çekmişti. Eleştiriler üzerine Meta şirketi, Threads adlı rakip uygulamayla ortaya çıkmış ve beş günde 100 milyonu aşkın kullanıcı kazanmıştı.

Ancak Threads’in gelişi, henüz Twitter’ın pabucunun dama atıldığı anlamına gelmedi. Platformun 2022’de aylık olarak 450 milyonu aşkın aktif kullanıcısı olduğu duyuruldu.

LOGO DEĞİŞTİ

Twitter'ın patronu Musk, mavi kuşun yerini alacak siyah zemin üzerine beyaz bir X içeren yeni logosunu tanıttı. Pazartesi sabahı bir tweet'te Linda Yaccarino, 'X burada! Haydi bunu yapalım' dedi.

Twitter'ın sahibi Elon Musk'a göre "tweetler" de değiştirilecek ve gönderilere "x'ler" adı verilecek. Karar sonrası San Francisco'daki Twitter genel merkezinin yan tarafına X logosu yansıtıldı.

Öte yandan Twitter işletmesinin adı da X Corp olarak değişti. Musk konuyla ilgili 'Uzun zaman önce yapılması gerekiyordu' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Twitterın logosu değişti Elon Muskın X takıntısı

HER ŞEYİN UYGULAMASI

Musk'ın bu kararla yapmaya çalıştığı şey aslında Hindistan'dan PayTM ve Endonezya'da popüler olan GoJek gibi süper uygulamalar. Birçok uygulamayı içinde barından bu markalardan yemek siparişine kadar insanlar birçok ihtiyacını karşılayabiliyor.

Uygulamanın bir benzeri de Çin'de faaliyet halinde. WeChat isimli uygulamanın yalnızca Çin'de 1,29 milyar kullanıcıya sahip olduğu tahmin ediliyor.

ELON MUSK'IN X TAKINTISI

Musk'ın uzun süredir X harfine karşı bir hayranlığı var ancak bunun nedenini henüz bilen yok. 1999'daki ilk iş girişimlerinden biri, bir çevrimiçi bankacılık platformu olan X.com olarak biliniyordu. Sadece üç yıl sonra, o zamana kadar PayPal ile birleşen X.com eBay tarafından satın alındığında Musk 165 milyon dolar kazandı.

Musk aynı zamanda 2002'de kurulan ticari Amerikan havacılık ve uzay şirketi SpaceX'in de CEO'su. Müzisyen Grimes ile ilk çocuğunun adı X Æ A-12 Musk. usk ayrıca kısa süre önce ChatGPT'ye bir alternatif oluşturmak amacıyla uzun zamandır beklenen yapay zeka girişimi xAI'yi kurdu.