Dünya 'Uçakta bomba var' diye bağırdı! İngiltere-Antalya uçuşuna özel harekatlı müdahale

'Uçakta bomba var' diye bağırdı! İngiltere-Antalya uçuşuna özel harekatlı müdahale

24.08.2023 - 11:33 | Son Güncellenme:

İngiltere-Antalya arasındaki uçuşu saatlerce ertelenmesine neden olan 'şakaya' İngiliz Özel Harekat Polisi müdahale etti. O anlar anbean kameraya yansıdı.

Uçakta bomba var diye bağırdı İngiltere-Antalya uçuşuna özel harekatlı müdahale

Yerel medyaya göre birçoğunun Türkiye'ye tatile gitmek için bindiği İngiltere-Türkiye uçak seferinde bir skandal yaşandı. Her şeyden habersiz yolcular uçağa tam yerleşmişken kalabalığın arasından bir ses duyuldu; 'Uçakta bomba var'.

Haberin Devamı

Yerel saatle 16:45'te havalanan uçak bu ses sonrası bir anda inişe geçti ve 17.15'de East Midlands havaalanına çekildi. Pilotun kuleye söylediği ihbar üzerine bölgeye sayısız özel harekat ekibi gönderildi. İngiliz polisi jet hızında ihbarı bulan kişiyi yakaladı ve yapılan sorgu ve aramalar sonucu ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı. East Midlands'dan 20:08'de kalkan uçağın bir sonraki durağı ise Antalya oldu.

Konuyla ilgili yerel basına konuşan bir yolcu '17.35'te yola çıkmamız gerekiyordu. Cihazlarıyla eğlenmeye devam eden iki küçük oğlumla yalnız seyahat ediyordum ama bu çok korkutucuydu' dedi.

Uçakta bomba var diye bağırdı İngiltere-Antalya uçuşuna özel harekatlı müdahale

TÜRK OLDUĞU ÖNE SÜRÜLDÜ

Leicester polisi ise söz konusu bomba ihbarında bulunan kişiyle ilgili 'Halkın ve uçuş personelinin güvenliği için uçağın bulunduğu bölgeye silahlı görevliler konuşlandırıldı. Patlayıcı madde bulundurma şüphesi bulunan kişi uçağı güvenli bir şekilde terk etti' Polis tarafından yapılan ayrı bir açıklamada ise tutuklanan şahsın kefaletle serbest bırakıldığı belirtildi ancak soruşturmanın sürdüğü hatırlatıldı. Bazı sosyal medya hesapları ise yakalanan şahın Türk olduğunu iddia etti ancak bu iddia henüz kesinlik kazanmadı.

Haberin Devamı

Uçakta bomba var diye bağırdı İngiltere-Antalya uçuşuna özel harekatlı müdahale

'ÖZÜR DİLERİZ'

Havalimanı şirketinden yapılan açıklamada ise 'East Midlands'tan Antalya'ya giden LS653 sefer sayılı uçakta bulunan rahatsız edici kişi polisler tarafından yakalandı. Uçuş yolcu indikten sonra devam etti. Öngörülemez rahatsızlıktan dolayı herkesten özür dilemek istiyoruz' ifadelerine yer verildi.