Dünya Sosyal medyadan açıkladı! Polonya'dan Rusya kararı

Sosyal medyadan açıkladı! Polonya'dan Rusya kararı

25.02.2022 - 18:00 | Son Güncellenme:

Polonya, hava sahasını Rusya havayollarına ait uçaklara kapatıyor.

Sosyal medyadan açıkladı Polonyadan Rusya kararı

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Polonya hava sahasının Rusya'ya ait havayolu şirketlerinin uçaklarına kapatılmasına ilişkin çalışma yürüttüklerini bildirdi. Morawiecki sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu'na konuya ilişkin bir kararname hazırlaması talimatı verdiğini aktardı. Hükümet Sözcüsü Piotr Müller de Bakanlar Kurulu'nun çalışmalarına başladığını, söz konusu yasağın bu gece yarısından itibaren yürürlüğe gireceğini bildirdi.

Haberin Devamı

İngiltere de dün aldığı kararla hava sahasını Aeroflot dahil Rusya'ya ait havayolu şirketlerinin tüm uçuşlarına kapattığını açıklamıştı.

Polonya, Moskova ve St. Petersburg uçuşlarını askıya aldı

Polonya’ya ait havayolu şirketi LOT, Moskova ve St. Petersburg uçuşlarını askıya alırken, transit uçuşlar için ise alternatif rotalar geliştireceğini açıkladı.

Polonya'nın bayrak taşıyıcı havayolu şirketi LOT, bugünden itibaren yapılacak Moskova ve St. Petersburg uçuşlarını askıya aldığını duyurdu. Karar, Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki'nin Bakanlar Kurulu'na Polonya hava sahasını Rusya'ya ait havayolu şirketlerinin uçuşlarına kapatmaları yönünde kararname hazırlama talimatının ardından geldi. Polonya Hükümet Sözcüsü Piotr Müller, Bakanlar Kurulu'nun çalışmalara başladığını ve Rus havayolu şirketlerine bağlı uçakların Polonya hava sahasını kullanmalarına ilişkin yasağın bu gece yarısından itibaren yürürlüğe gireceğini bildirdi.

Haberin Devamı

LOT Basın Sözcüsü Krzysztof Moczulski, uçuşların askıya alınması kararının ardından Rusya'da kalan yolcularla irtibata geçileceğini ifade ederken transit uçuşlar için de alternatif rotalar oluşturacaklarını aktardı.