Dünya Türkiye'ye dünyanın dört bir yanından taziye mesajları yağıyor

Türkiye'ye dünyanın dört bir yanından taziye mesajları yağıyor

15.10.2022 - 13:23 | Son Güncellenme:

Bartın'ın Amasra ilçesinde, TTK Genel Müdürlüğü'ne ait maden ocağında meydana gelen patlamada 40 kişi hayatını kaybetti. 11 yaralıdan 1'i taburcu olurken maden 58 kişinin kurtarıldığı belirtildi. Acı olay sonrasında dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye taziye ve destek mesajları yağıyor.

Türkiyeye dünyanın dört bir yanından taziye mesajları yağıyor

Amasra'da, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğünde dün akşam saat 18.15 sıralarında yeraltında patlama meydana geldi. Olay yerine AFAD, itfaiye ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Kurtarma çalışmalarının aralıksız devam ettiği madenden acı haberler peş peşe geldi. Dünya liderleri, Türkiye'nin acısına kayıtsız kalmadı. Acı olay sonrasında dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye taziye ve destek mesajları yağıyor.

Haberin Devamı

"ACINIZI PAYLAŞIYORUZ"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Amasra'daki madende meydana gelen patlama sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi. Aliyev mektubunda, "Bartın'ın Amasra ilçesindeki madende meydana gelen patlamada çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı haberi bizleri derinden sarstı. Bu trajedi ile ilgili acınızı paylaşıyor, size, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına, Türkiye halkına kendi adıma ve Azerbaycan halkı adına en derin taziyelerimi sunuyor, yaralılara şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

MİÇOTAKİS'TEN DESTEK ÖNERİSİ

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, maden ocağındaki patlama ile ilgili açıklama yaparak Türkiye'ye destek mesajı gönderdi. Yunan Başbakan, Twitter hesabından yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

Türkiyeye dünyanın dört bir yanından taziye mesajları yağıyor

Haberin Devamı

Türkiye'nin Bartın ilçesinde meydana gelen korkunç maden patlaması ve can kaybını duymak son derece üzücü. Yunanistan, hayatta kalanların aranmasına yardım etmek için derhal yardım göndermeye hazır.

PUTİN'DEN TAZİYE MESAJI

Kremlin Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Bartın'daki maden ocağında meydana gelen ve 40 kişinin hayatını kaybettiği facia nedeniyle taziye mesajı gönderdi. Putin mesajında, "Bartın'daki maden ocağında meydana gelen kazanın trajik sonuçlarıyla ilgili olarak en derin taziyelerimizi kabul edin. Hayatını kaybeden madencilerin aileleri ve yakınlarına üzüntü ve desteğimi, yaralılar için de acil şifalar dileğimi iletmenizi rica ederim" ifadeleri yer aldı.

ZELENSKİY'DEN TÜRKÇE TAZİYE

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise Twitter'dan Türkçe yaptığı paylaşımda, "Bartın’ın Amasra ilçesinde maden patlamasının meydana geldiği haberini derin üzüntüyle öğrendim. Hayatını kaybedenlerin akrabalarına ve yakınlarına taziyelerimi sunuyorum, yaralananlara acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiyeye dünyanın dört bir yanından taziye mesajları yağıyor

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Twitter hesabından yayınladığı taziye mesajında, "Türkiye'nin Bartın ilinde bir kömür madeninde meydana gelen patlamada yaşanan can kaybından derin üzüntü duydum. Düşüncülerimiz ve dualarımız yaslı ailelerle ve Türk halkıyla. Mahsur kalanların bir an önce kurtarılmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"EN DERİN TAZİYELERİMİZİ İLETİYORUZ"

Ürdün Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da, "Türkiye'nin Bartın ilindeki bir maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için kardeş Türkiye Cumhuriyeti hükümetine ve Türk halkına en derin taziyelerimizi iletiyoruz" denildi.

 

SUUDİ ARABİSTAN’DAN TAZİYE MESAJI

Türkiyeye dünyanın dört bir yanından taziye mesajları yağıyor

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, Bartın maden faciasıyla ilgili olarak taziye mesajı paylaştı. Mesajda “Türkiye'nin Amasra ilçesinde bir madende meydana gelen patlamayla ilgili olarak Suudi Arabistan Krallığı'nın Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve halkıyla dayanışma içinde” olduğu belirtildi.

BOSNA HERSEK İSLAM BİRLİĞİ'NDEN TAZİYE MESAJI

Bosna Hersek İslam Birliği'nden yapılan açıklamada, "Kaza ile ilgili haberler bizi derinden üzdü ve sarstı. Bu trajedinin kurbanları ve tüm Türk halkı Bosna Hersek Müslümanlarının dualarındadır" ifadelerine yer verildi.

"TÜRK HÜKÜMETİNE VE SİZLERE EN DERİN TAZİYELERİMİ SUNUYORUM"

Türkiyeye dünyanın dört bir yanından taziye mesajları yağıyor

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, “Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, sevgili dostum, Türkiye'nin kuzeyindeki madende meydana gelen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği korkunç kazanın haberini büyük bir üzüntüyle aldım. Benim ve Sırbistan Cumhuriyeti vatandaşları adına, hayatını kaybeden madenci ve işçilerin ailelerine, Türk hükümetine ve sizlere en derin taziyelerimi sunuyorum" dedi.

Haberin Devamı

Sırbistan Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Türkiye'nin Bartın ilindeki maden ocağında meydana gelen patlamayla şok olduk. Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına taziyelerimizi iletiyoruz” açıklamalara yer verildi.

"DUALARIMIZ ÖLENLERİN AİLELERİ VE TÜRKİYE'NİN DOST CANLISI İNSANLARIYLA BİRLİKTE"

Türkiyeye dünyanın dört bir yanından taziye mesajları yağıyor

Karadağ Başbakanı Dritan Abazoviç, taziye mesajında, “Türkiye'nin kuzeyindeki kömür madeninde meydana gelen ve 40 madencinin hayatını kaybettiği trajik kazadan derin üzüntü duyuyoruz. Düşüncelerimiz ve dualarımız ölenlerin aileleri ve Türkiye'nin dost canlısı insanlarıyla birlikte" ifadeleri kullandı.

Haberin Devamı

KUZEY MAKEDONYA CUMHURBAŞKANI STEVO PENDAROVSKİ'NDEN TAZİYE MESAJI

Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski, sosyal medya hesabından yaptığı taziye mesajında, "Bartın'daki kömür madeninde yaşanan korkunç faciada hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, madencilerin ailelerine ve Türk halkına en içten taziyelerimi iletiyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Bujar Osmani de Bartın'da 40 kişinin hayatını kaybettiği patlamadan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na en derin taziyelerimi iletiyorum. Yaralılara acil şifalar diler, mahsur kalan tüm madencilerin kurtarılmasını temenni ederim” ifadelerini kullandı.

"TÜRK HALKIYLA DAYANIŞMAMI İFADE EDİYORUM"

Arnavutluk Meclis Başkanı Lindita Nikolla da mesajında "Türkiye'den üzücü bir haber" ifadesine yer vererek, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı mevkidaşı Mustafa Şentop'u etiketledi. Bartın'da maden patlaması sonucu onlarca kişinin hayatını kaybettiğini ve mahsur kalanları arama çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Nikolla, "Derin acıyı kurbanların aileleriyle paylaşıyor, Türk halkıyla dayanışmamı ifade ediyorum. Halk, Parlamento ve Başkanı” dedi.

"DÜŞÜNCELERİMİZ ONLARIN SEVDİKLERİ, YARALILAR VE TÜRKİYE HALKIYLA BİRLİKTE"

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, trajik patlamada hayatını kaybedenlerin ailelerine en derin taziyelerini ileterek, "Bu zor zamanda düşüncelerimiz onların sevdikleri, yaralılar ve Türkiye halkıyla birlikte" dedi.

SLOVENYA'DAN TAZİYE MESAJI

Slovenya Dışişleri Bakanlığı'nın hesabından yapılan açıklamada, "Bartın'da meydana gelen trajik maden kazası bizleri derinden üzmüştür. Düşüncelerimiz sevdiklerini kaybedenlerle birlikte. Yaralılara acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

KIRGIZİSTAN VE KAZAKİSTAN

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov mesajında, Bartın'daki kömür madeninde 14 Ekim'de meydana gelen patlamada çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği haberi büyük bir üzüntüyle karşıladığını belirtti. Cumhurbaşkanı Caparov mesajında, “Kırgız halkı ve şahsım adına hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Acınızı paylaşıyorum” ifadesine yer verdi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, mesajında halkı ve şahsı adına Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve hayatını kaybedenlerin aile yakınlarına başsağlığı, tüm yaralılara acil şifalar dileyerek, “Kazakistan halkı ve şahsım adına size ve yakınlarını kaybeden ailelere taziyelerimi iletiyor ve bu acı kaybınızı paylaşıyorum. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum" dedi.

 PAKİSTAN

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Kardeş Türkiye'nin Bartın ilindeki bir kömür madeninde çok sayıda cana mal olan bir patlama haberi Pakistan'da derin üzüntüyle karşılandı. Pakistan Hükümeti ve halkı, bu trajik can kaybı için en içten taziyelerini iletir ve hızlı ve başarılı bir kurtarma operasyonunun gerçekleşmesi için dua etmektedir. Bu olayda yaralananlar için de acil şifalar diliyoruz. Bu acı gününde, Pakistan Türk kardeşlerimizin yanındadır” ifadelerine yer verildi.

YUNANİSTAN SAVUNMA BAKANI'NDAN TAZİYE TELEFONU

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos, Bartın’da 41 işçinin hayatını kaybettiği maden kazası ile ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a taziyelerini iletti." denildi.