Dünya Uçakta kaos! Çıkan yangın yolculara dehşeti yaşattı

Uçakta kaos! Çıkan yangın yolculara dehşeti yaşattı

12.01.2023 - 13:25 | Son Güncellenme:

Tayvan'dan Singapur'a doğru yola çıkmaya hazırlanan bir uçağın içinde dün yangın çıktı. Bir anda alevlerin arasında kalan yolcular dumandan etkilendi.

Uçakta kaos Çıkan yangın yolculara dehşeti yaşattı

Dün Singapur'a gerçekleştirilen bir uçuşta, kalkışa az bir süre kala uçakta yangın çıktı. Yangının yolcuların taşınabilir şarj cihazının bir anda alev alması üstüne çıktığı belirtildi. Yaşanan dehşet anları uçakta bulunan bir yolcunun telefon kamerasına da yansıdı. Sosyal medyada kısa sürede gündem olan o anlarda, kabin memurlarının yolcuları sakinleştirmeye çalıştığı görüldü.

Haberin Devamı

189 YOLCU VE MÜRETTEBAT KURTARILDI

Yangın sonucu uçağın içi ise bir anda dumanlarla kaplandı. 189 yolcu ve mürettebatın tamamı ekiplerin yoğun çabası sonucu çok geçmeden kurtarıldı. Yetkililer, yangında 2 yolcunun yaralandığını ancak hayati tehlikelerinin olmadığını, vücutlarında hafif yanıklar olduğunu aktardı. Yetkililer tarafından yapılan ayrı bir açıklamamada ise yaralılardan birinin patlayan şarj cihazının sahibi olduğu, diğer kişinin ise o şahsın arkadaşı olduğu bilgisi söylendi.

YOLCULAR KABİN EKİBİNE MİNNETTAR

Öte yandan yangının kısa sürede söndürülmesinin ardından uçak, hangara çekildi. Burada yapılan gerekli kontrollerin ardından uçak, yolcularla birlikte rötarlı da olsa akşam saatlerinde tekrar yolculuğa başladı.

Yolculardan Angie Ton ise, basına yaptığı açıklamada kabin görevlilerini yaptıkları profesyonel müdahaleden dolayı tebrik etti. Ton söz konusu olayla ilgili "Kabin görevlileri ne yapmaları gerektiğini biliyordu, eğitimleri ve sıkı çalışmaları takdire şayan" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Uçakta kaos Çıkan yangın yolculara dehşeti yaşattı

Açıklamalarının devamında kabin görevlilerinin yangına müdahalesini de anlatan Ton, yangın tüpüyle müdahele edilen alevlerin 3 dakika içerisinde söndürüldüğünü bildirdi.