Dünya Ukrayna'da sivillerin sığındığı merkezdi! Uydu görüntüleri tahribatı ortaya çıkardı

Ukrayna'da sivillerin sığındığı merkezdi! Uydu görüntüleri tahribatı ortaya çıkardı

19.03.2022 - 22:24 | Son Güncellenme:

Son dakika haberine göre; Rusya'nın Ukrayna işgalinde 24.gün geride kaldı. 16 Mart'ta Mariupol Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, şehirdeki en büyük sığınak olan Drama Tiyatrosu'nun Rusya'nın bombardımanının hedefi olduğu duyurulmuştu. Mariupol Tiyatrosu'ndaki tahribatı gözler önüne seren bu uydu görüntüsü ortaya çıktı.

Ukraynada sivillerin sığındığı merkezdi Uydu görüntüleri tahribatı ortaya çıkardı

Maxar Teknoloji şirketi, üç gün önce bombalanan Mariupol Tiyatrosu'ndaki tahribatı gözler önüne seren bu uydu görüntüsünü yayınladı. ABD merkezli uydu görüntüleme şirketi Maxar'ın servis ettiği görüntüde, tiyatronun üçte ikisinin yerle bir olduğu anlaşılıyor. Tiyatro sivillerin sığındığı bir merkez haline gelmişti ve saldırı sırasında binada çok sayıda kişini olduğu belirtilmişti.

Haberin Devamı

Ukraynada sivillerin sığındığı merkezdi Uydu görüntüleri tahribatı ortaya çıkardı

Ukraynada sivillerin sığındığı merkezdi Uydu görüntüleri tahribatı ortaya çıkardı

İTALYA DEVREDE

İtalya Kültür Bakanı Dario Franceschini, açıklama yaparak Ukrayna'nın Mariupol kentinde bulunan ve Rus bombardımanı sırasında büyük ölçüde tahrip olan Mariupol Tiyatro binasının yapımını üstlenmek istediğini duyurdu. İtalya Kültür Bakanı Franceschini, açıklamasında "İtalya, Mariupol Tiyatrosu'nu yeniden inşa etmeye hazır. Bakanlar Kurulu, Ukrayna'ya mümkün olan en kısa sürede yeniden inşa etmek için kaynak ve araçlar sunma teklifimi onayladı. Tüm ülkelerin tiyatroları tüm insanlığa aittir" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden bu yana en şiddetli çatışmaların yaşandığı ve Rus kuvvetleri tarafından kuşatılan liman kenti Mariupol'deki tiyatro binası, Çarşamba günü bombardıman sırasında büyük ölçüde tahrip olarak yıkılmıştı.

Haberin Devamı

RUS JETLERİ GÖRSÜN DİYE RUSÇA 'ÇOCUKLAR' YAZILDI

Tiyatroyu sığınak olarak kullanan Ukraynalılar, tiyatronun iki tarafında bulunan açık araziye Rusça çocuklar kelimesini yazarak burada çocukların kaldığı konusunda Rus jetlerini uyarmıştı.

Uydu fotoğrafları yayınlayan ABDli Maxar şirketi, Pazartesi günü tiyatro binasının iki yanındaki açık araziye yazılan Rusça 'çocuklar' kelimesinin uydu fotoğraflarını paylaşmıştı.

Ukrayna parlamentosu üyesi Dmytro Gurin, binanın bodrum katındaki sığınağın saldırıya dayandığını ve ekiplerin, sığınaktaki kadın ve çocukların çıkması için girişi kaplayan molozları temizlemeye çalıştığını ifade etmişti.